用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2nd Run interview for P1 (2011/12)
樓主: Whitepine
go

2nd Run interview for P1 (2011/12) [複製鏈接]

原帖由 bchi 於 11-6-18 23:16 發表
34區今年我所識的, 都係派晒去唔知邊度, 有d 離開左34區添啊.

咁你仲有冇幫你女女報過私校打底呀 ???

Yes, but total loss.

醒目開學勳章

今年LMC 應該都會開4班P1,所以有大約120個P1 位。

原帖由 ssskwan 於 11-6-17 20:08 發表
咁你估佢地喜歡聽咩說話呢?我唔知自己有無倒個囡米。另,知唔知多唔多位? 我實在非常擔心個女逃唔出第十六志願的魔掌...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

2nd round 得25 個位咋.  競爭真係愈來愈大.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

原來明年學費是$1200/月,學校反而無通知我地!!我都係睇到9月P1 2nd round 結果名單先知!!

原帖由 bchi 於 11-6-20 22:05 發表

醒目開學勳章

我真係有D擔心我細女,佢今年4歲,明年先考,到時可能競爭重大!!

原帖由 bchi 於 11-6-20 22:05 發表

回復 23# bchi 的帖子

如果以total 120個位黎講, 有25個位for second round都算係多, 陳守仁好似得1x 個, 仲要成700人去爭

原帖由 Whitepine 於 11-6-20 10:16 PM 發表
我真係有D擔心我細女,佢今年4歲,明年先考,到時可能競爭重大!!

你又係傻豬豬來架, 有兄姐係度就讀ing... 有分加架 :;pppp: :;pppp:

kimbb,

希.... tsl 第一round都三仟幾人啦, 點比到呢. 希.
上年好多d 位for 2nd round 架.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

回復 21# ssskwan 的帖子

ssskwan,
你個囡囡second round 入唔入到LMC? 希望你成功啦!!

大家好!!  想知多些有關LMC的資料, 但好像找到的不多, 麻煩各資深網友可否REFER一D有關LMC既LINK給我參考呢?  因想小朋友入讀此校。萬分感激!!!:)
html> Lilypie Baby Days

原帖由 KimB 於 11-6-22 09:37 發表
ssskwan,
你個囡囡second round 入唔入到LMC? 希望你成功啦!!

No ah but I don't really mind it. 仍有4間未知, 但陳守仁十成都唔會有。Anyway,多謝關心!

回覆 1# ssskwan 的文章
保良局林文燦英文小學
我想要面試問題呀!有冇人可PM給我

我仔未面試, 但學校說在waiting list

小女下年讀P1,看見很多家長都讚LMC,本來都計劃今年報名,因為我喜歡它的教學模式,和TSL很相似,但競爭就細好多。後來,翻查資料和經實地考察之后,先知兩間LMC學校都頗細,上鄉道校舍更是殘舊。

請教LMC的家長,學校設施足夠嗎?我有D心大心細,唔知下年IN 唔 IN 好!

回復 31# ne6za 的帖子

Please refer to #7 & #12
‹ 上一主題|下一主題