用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV 要交大訂同做校服喇
go

KV 要交大訂同做校服喇 [複製鏈接]

21 MAY要去學校造校服同交學費
   0    0    0    0

新一年學費幾多錢?THANKS

$2477 x 10 months

回覆 3# leeleelee1207 的文章

這個不是上年的價錢,來年不加價嗎?
請問校長貴姓?THANKS

You've rec'd the letter? I've not yet receive it???

KV 好似好多年無加學費, $2,477 一個月超值呀...校長叫梁紫馨

我星期六收信架, 21 May 要交埋學費 $1,817 (balance), 造校服費同健康紀錄, 八月中會通知家長開學既詳情

Thanks a lot!!!

原帖由 leeleelee1207 於 11-5-9 11:13 發表
KV 好似好多年無加學費, $2,477 一個月超值呀...校長叫梁紫馨

我星期六收信架, 21 May 要交埋學費 $1,817 (balance), 造校服費同健康紀錄, 八月中會通知家長開學既詳情 ...

校車同校服有加價, 但學費真係好多年冇加過,
其實佢就算年年加都大把人想讀,
好欣賞kv可以反潮流而行, 繼續實而不華!

原帖由 leeleelee1207 於 11-5-9 11:13 發表
KV 好似好多年無加學費, $2,477 一個月超值呀...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我昨日已交回學費支票同健康記錄表, 因我不做校服...

原帖由 2ndsister 於 11-5-10 15:02 發表
我昨日已交回學費支票同健康記錄表, 因我不做校服...

為何不做校服..?

回覆 10# MAMAMEEE 的文章

因為我另有一個大的小朋友在讀, 故已有校服在手, 不打算買新...

回覆 11# 2ndsister 的文章

你就好啦, 我個大既係仔.....而家要讀既係女......

我要買過晒.....

另外, KV 出左羽絨 & 冷衫我都冇買, 今年買校服既錢都幾甘.....V_V

哈, 我就羡慕你有個女啦, 我都一樣冇買果兩件野, 好甘呀...

原帖由 moonychan 於 11-5-11 18:54 發表
你就好啦, 我個大既係仔.....而家要讀既係女......

我要買過晒.....

另外, KV 出左羽絨 & 冷衫我都冇買, 今年買校服既錢都幾甘.....V_V

出左羽絨咩, 我唔見個訂校服form 有既, 係咪冬天先買架??

係呀, 上年出嫁, 可能唔係羽絨, 但一定係夾棉厚褸.

但我個仔就快讀完, 所以冇買, 只係著返自己羽絨.

到個女, 冬天時都要買. 唔想唔合群了.

原帖由 leeleelee1207 於 11-5-12 10:30 發表
出左羽絨咩, 我唔見個訂校服form 有既, 係咪冬天先買架??

moonychan

可能係紅夾棉3m thinsulate 外套 ($360), 我想知道冬天校服係咪而家要買埋架, 定係遲d先買, 因為仲有成半年先著驚唔啱身嘛

我問咗學校可以遲d買都得, 但可能到時無你想要ge size,
要等吓。

另我想問女仔冬天灰裙, 買一條 or 兩條好呀 ?
唔知係咪可以手洗, 因怕好快唔啱著 ?

冬天灰裙我諗買一條ok, 因為隔日先著, 反而恤衫就買兩件替換

冬天裙or褲都係1條足夠, 裇衫我都只係買1件,
因為冬天天氣乾燥, 放學即洗即浪一晚就乾!
另外15度或以下會著運動裝,
上個冬天著裙/褲機會唔多(當然天氣每年唔同)!

原帖由 BCLA 於 11-5-13 10:05 發表
我問咗學校可以遲d買都得, 但可能到時無你想要ge size,
要等吓。

另我想問女仔冬天灰裙, 買一條 or 兩條好呀 ?
唔知係咪可以手洗, 因怕好快唔啱著 ?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

回覆 18# leeleelee1207 的文章

leeleelee1207 & BabyHilary,

Thanks !!
想問係唔係1日著校服1日著運動服 ?
如果係咁,夏天裙買1條都得喎(即日洗)
‹ 上一主題|下一主題