用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 交完表lu
樓主: Hoining
go

交完表lu [複製鏈接]

原帖由 fallenleaf 於 11-5-3 17:27 發表

你就當減肥,我就會:
1. 突然感覺好空虛,
2. 發抽獎夢,之前發過,昨晚又復發,
3. 經過心儀學校都會“裝”下裡面,希望有一日...
4. 跟住可能係憶校成狂,
5. 最後就係放榜日驚抵受唔到刺激,心臟病發!
    而家諗緊 好唔好去學校 ...

woooo......同我一樣呀~~~wooooo

原帖由 fallenleaf 於 11-5-3 17:27 發表

你就當減肥,我就會:
1. 突然感覺好空虛,
而家諗緊 好唔好去學校等放榜。

何官都可以濛查查寫咗胡兆熾,又難怪你咁嘅心情,俾啲信心,難行都行咗困難的第一步,跟住便會愈行愈容易。
山不在高,有仙則名。水不在深,有龍則靈。
人不可貌相,海水不可斗量。

你就當減肥,我就會:
1. 突然感覺好空虛,
    而家諗緊 好唔好去學校 ...

之前聽某啲中學老師講過,派唔到位啫...唔係大災難,

洗唔洗喊到拆天?現在我明白點解,父母對子女緊張過自己,

又要經過咁長時間折磨先知結果,抵受唔住心理壓力,

到放榜日忍唔住張抑壓多日情緒釋放,一發不可收拾...

大哭出來..

原帖由 greendotdot 於 11-5-3 17:47 發表

何官都可以濛查查寫咗胡兆熾,又難怪你咁嘅心情,俾啲信心,難行都行咗困難的第一步,跟住便會愈行愈容易。

最衰佢唔係寫學校名。
242,224,244,成晚就係想住呢d數目字,真係想死!好容易第七志願變左第一志願。我自己都驚,對左幾次先收工。

原帖由 kilykilyk 於 11-5-3 18:05 發表

之前聽某啲中學老師講過,派唔到位啫...唔係大災難,

洗唔洗喊到拆天?現在我明白點解,父母對子女緊張過自己,

又要經過咁長時間折磨先知結果,抵受唔住心理壓力,

到放榜日忍唔住張抑壓多日情緒釋放,一發不可收拾...
...

派得好就會喊,重會係學校慢慢喊,大把時間。若派得差,重邊度得閒喊,拿拿聲去叩門把啦!

回覆 18# fallenleaf 的文章

係唔係真係用塗改液?因為塗左再改都得喎!
聽有教師朋友講,係用筆劃再簽名..
愛裏沒有懼怕;愛既完全,就把懼怕都除去...

原帖由 sumheima 於 11-5-3 19:12 發表
係唔係真係用塗改液?因為塗左再改都得喎!
聽有教師朋友講,係用筆劃再簽名..

你唔好淨係聽你d朋友講,你自己睇下份表,你喜歡點樣做咪點做囉!不過我自己覺得如果畫左佢之後,跟本唔夠再填,可能我d字大隻掛,就算再填,寫到一舊舊,到時我驚佢睇錯驚過佢改我份野囉,入電腦那個人又唔識我,佢無理由害我架。所以我將d常理寫出來,見老師又係咁講。係好正常過正常。

重有老師叫我地用黑筆去填,就係驚那班人睇唔清楚入錯晒,不過小朋友回來說今天老師都有話佢地點解你地唔用黑筆填。老師就係驚d人睇唔清楚,亂晒籠,你重走去又畫又簽,變晒花面貓,咁就祝你好運。

原帖由 fallenleaf 於 11-5-3 18:13 發表

派得好就會喊,重會係學校慢慢喊,大把時間。若派得差,重邊度得閒喊,拿拿聲去叩門把啦!

喺新聞見到有啲派唔到,然後大喊..

原帖由 fallenleaf 於 11-5-3 19:28 發表

你唔好淨係聽你d朋友講,你自己睇下份表,你喜歡7點樣做咪點做囉!不過我自己覺得如果畫左佢之後,跟本唔夠再填,可能我d字大隻掛,就算再填,寫到一舊舊,到時我驚佢睇錯驚過佢改我份野囉,入電腦那個人又唔識我,佢無理由害我架。所以 ...

唔緊要la,我都係多口提一句姐,我自己都無改過份表;同我講個果係負責升中派位的老師朋友,佢甘講我甘聽.可能用塗改液和用筆劃兩者都可以呢!
愛裏沒有懼怕;愛既完全,就把懼怕都除去...

原帖由 kilykilyk 於 11-5-3 19:36 發表

喺新聞見到有啲派唔到,然後大喊..

好多家長都好搏,希望越大,失望越大。抽獎純靠運氣,冇得控制,我地最緊要學識保底,差極都有過譜。

昨晚好小心咁辰同阿女弓齊對,之後好用心機咁大力填,今日交左俾老師啦.雖然昨晚仍有惡夢,不過感覺是輕左D啦..大加一齊努力等埋呢2個月啦..下星期開始要預備叩門野啦,今日派成績表都幾輕鬆吓..

原帖由 sumheima 於 11-5-4 00:27 發表

唔緊要la,我都係多口提一句姐,我自己都無改過份表;同我講個果係負責升中派位的老師朋友,佢甘講我甘聽.可能用塗改液和用筆劃兩者都可以呢!

你聽同我聽嘅係一樣.
阿仔學校的校長和老師都係話唔好用塗改液, 雖然係可以, 不過一塗要塗三份, 塗了之後就無咗過底功能, 之後就要填三次, 仲要確保唔會填這三次會有出入, 所以校長建議用畫方式去修改, 之後加簽係最好, 因為只需填一次, 唔怕三份有出入.

原帖由 alice44 於 11-5-4 10:13 發表

你聽同我聽嘅係一樣.
阿仔學校的校長和老師都係話唔好用塗改液, 雖然係可以, 不過一塗要塗三份, 塗了之後就無咗過底功能, 之後就要填三次, 仲要確保唔會填這三次會有出入, 所以校長建議用畫方式去修改, 之後加簽係 ...

我地學校都一樣,叫唔好用塗改液同埋要用黑色原子筆

原帖由 goodenough 於 11-5-4 01:26 發表

好多家長都好搏,希望越大,失望越大。抽獎純靠運氣,冇得控制,我地最緊要學識保底,差極都有過譜。

嗯!由其今年...選校真係要特別小心...
‹ 上一主題|下一主題