用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 開始幫囡囡搵暑期課程
樓主: makky1954
go

開始幫囡囡搵暑期課程 [複製鏈接]

石硤尾賽馬會創意藝術中心暑假有古箏/二胡/鋼琴課程

系賽馬會創意藝術中心的曾秋堅音樂工作室將推出暑假音樂課程.有二胡班.古箏班,鋼琴班等.由演奏家級的導師執教.收費平.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Hi francoip,

I would like to know about the 兒童暑期綜合班and please check PM for further information would like to consult. Thanks.

原帖由 francoip 於 11-5-3 15:46 發表
我會報"兒童暑期綜合班", 每次返2小時, 星期一至五,  
學唔同既野, eg.  Drama, Phonics, Dancing, Music, Story telling etc. 我覺得都幾豐富.
還有一樣最重要 " LEGO,  茶點" , d兩樣我囝囝最鐘意.  
我唔會搵咁 ...

祟真幼稚園有, 1星期返5日, 仲有校車接送.
原帖由 makky1954 於 11-4-29 00:27 發表
見許多暑期課程已陸續推出, 大家有何推介, 想要內容多元化的, Daycamp上課形式, 囡囡4.5歲, 在九龍區
[

崇真?九月先入讀k1有份嗎?請問有咩活動?

早前同阿仔(四歲)報左一連六日﹐每日三個半小時的兒童bun fun夏令會。然後﹐尋日0係青年空間報左乒乓球﹐跳舞(Jazz), 陶藝﹐以及提昇智力/思考能力﹐一共四個暑期課程。另外﹐我仲等緊報YWCA的(每週三天﹐每天三小時)英語課程﹐不過吾知會吾會0甘好彩報到。

至於阿仔一向上緊的五個regular courses(yip's  music, yamaha JMC, phonics, drawing, 和 enopi math)﹐以及幼兒詩班﹐暑假期間全部都照常每週上課。

還有報了音樂事務處在西貢舉辦的音樂日營(一天)。

似乎﹐阿仔今個暑假都應該會幾充實;同埋暑假期間﹐我日頭都要教學生﹐無一日停﹐阿仔好多時都要交比我父母湊﹐安排好d活動比小朋友﹐老人家都無0甘辛苦﹐又吾使苦惱如何娛樂個小朋友。

回覆 3# Win0501 的文章

Win0501, 請問收費貴嗎?  口啤好嗎? 有無資料可以睇到呀?  tks!

回覆 2# ohmygosh 的文章

ohmyqosh, 關於 bun fun 夏令營, 可以俾d資料我嗎?  另, 音樂營有 for 4 歲小朋友嗎?  tks!

關於 bun fun 夏令營 ==> Kowloon City Baptist Church

www.baptist.org.hk

or

兒童BUNFUN夏令會已經開始報名,今年主題是:信心跳躍之旅。歡迎升K2-小六兒童參加!

原帖由 luiling 於 11-5-12 10:36 發表
ohmyqosh, 關於 bun fun 夏令營, 可以俾d資料我嗎?  另, 音樂營有 for 4 歲小朋友嗎?  tks!

音樂營 ==> http://www.lcsd.gov.hk/CE/CulturalService/MusicOffice/indexc.html

2011香港青年音樂營(日營)

原帖由 luiling 於 11-5-12 10:36 發表

回覆 37# makky1954 的文章

回覆 1# makky1954 的文章

我知道係慈雲山中心有間幼兒教學中心做暑假日營都幾出名~~

我早兩日經過..攞左本書仔睇~~形式都幾多下~~

如果你有興趣....你可以係facebxxk上search Des Descartes, 睇下岩唔岩~~

有無資料呀?

原帖由 fungmanbaba 於 11-5-17 00:55 發表
我知道係慈雲山中心有間幼兒教學中心做暑假日營都幾出名~~

我早兩日經過..攞左本書仔睇~~形式都幾多下~~

如果你有興趣....你可以係facebxxk上search Des Descartes, 睇下岩唔岩~~ ...
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

I want to know too, Please PM to me. Thank you very much.

原帖由 francoip 於 11-5-3 15:46 發表
我會報"兒童暑期綜合班", 每次返2小時, 星期一至五,  
學唔同既野, eg.  Drama, Phonics, Dancing, Music, Story telling etc. 我覺得都幾豐富.
還有一樣最重要 " LEGO,  茶點" , d兩樣我囝囝最鐘意.  
我唔會搵咁 ...

回覆 39# fungmanbaba 的文章

你係唔係講緊笛卡兒呀???
我都聽人講過話呢間中心唔錯...
我見佢地今年開左好多暑期課程~~
佢地個場都幾大~~
我朋友有個女係個度學芭蕾舞~
佢話笛卡兒本身係一個咩 皇家考試場~~
好多慈雲山學芭蕾舞的學生都係去佢個度考試..
所以學生係個度上堂比較有利考試~~
同埋間中心出黎d芭蕾舞學生..
考試成績全部合格,好多都擺優異成績~~
我而家都諗緊好唔好俾阿囡係個度上堂~~
因為真係好似唔錯~~

關於YWCA﹐我最後好好彩地成功報名。上星期日跟住籤號(650個籌﹐我抽到414 )排隊報名﹐排到我時﹐該心儀的英語課程只剩番兩三個位﹐傍晚回家後再上網看報名情況﹐已經全部額滿了﹗

原帖由 ohmygosh 於 11-5-11 23:59 發表
早前同阿仔(四歲)報左一連六日﹐每日三個半小時的兒童bun fun夏令會。然後﹐尋日0係青年空間報左乒乓球﹐跳舞(Jazz), 陶藝﹐以及提昇智力/思考能力﹐一共四個暑期課程。另外﹐我仲等緊報YWCA的(每週三天﹐每天三小時)英語課程﹐不過 ...

‹ 上一主題|下一主題