用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 開始幫囡囡搵暑期課程
go

開始幫囡囡搵暑期課程

見許多暑期課程已陸續推出, 大家有何推介, 想要內容多元化的, Daycamp上課形式, 囡囡4.5歲, 在九龍區

回覆 1# makky1954 的文章

我都想知,最好在港島區。

我都想知除了British Council外,仲有什麼好的summer English programme?
原帖由 sze8 於 11-4-30 12:42 發表
我都想知,最好在港島區。

回覆 1# FunnyBunny 的文章

Thx, FunnyBunny, 咁係咪包括所有元素係課程內?? 請 check PM pls!!

How about YWCA and ESF?

回覆 1# EvaKim 的文章

Eva

YMCA係咪要抽籤架??!! 因如果抽唔到, 咪仲两頭唔到岸!! 我好怕咁

ESF即係乜

THX

"兒童暑期綜合班"向邊間上?? 有冇website 望下, 謝謝

醒目開學勳章 王國長老

Maybe they're devoting the resources to Summer Musical School
I am also looking for modern dance classes for my girl, but can't find any.......
原帖由 wootaitai 於 11-5-3 04:48 PM 發表
any jazz dance and singing classes on HK island?

I looked at the HKAPA Excel program. Dont understand why they have these clasees only on Sat/ Sun during summer!

回覆 9# ppwlp 的文章

I also want to know where to join the "兒童暑期綜合班". Any web-site / tel phone?

I also want to know. could you send me some information e.g.website, tel., location,etc. to me.
Thanks!

原帖由 francoip 於 11-5-3 15:46 發表
我會報"兒童暑期綜合班", 每次返2小時, 星期一至五,  
學唔同既野, eg.  Drama, Phonics, Dancing, Music, Story telling etc. 我覺得都幾豐富.
還有一樣最重要 " LEGO,  茶點" , d兩樣我囝囝最鐘意.  
我唔會搵咁 ...

makky1954
在窩打老道的IC Kids Summer School課程都幾適合你,每星期上三天,每天兩節課和茶點時間,課程有英文、普通話、繪畫、黏土和音樂律動等…

回覆 10# cccatty 的文章

荃湾天平有 Day Camp.

我都想搵暑期班, 但ymca又要抽籤. 請問大家仲知唔知有無其他機構或學校有暑期班呢 ?  價錢又唔係太貴既呢 ?

唱歌
跳舞
跆拳道
珠心算
打鼓

九龍東區或港島東區

麻煩晒~

暑期班

黃大仙係咪屬於九龍東呢...?
因為之前同朋友個囡囡去學跳舞,我見間都好似幾好。
見佢地有好多唔同種類既舞。

原帖由 kantanjin 於 11-5-5 14:15 發表
我都想搵暑期班, 但ymca又要抽籤. 請問大家仲知唔知有無其他機構或學校有暑期班呢 ?  價錢又唔係太貴既呢 ?

唱歌
跳舞
跆拳道
珠心算
打鼓

九龍東區或港島東區

麻煩晒~ ...