用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 英文如何提升?
樓主: mandy1024
go

英文如何提升?

原帖由 do-re-me 於 11-5-17 16:10 發表

請問點樣睇內頁示範?

bookdepository係無呢個功能的.
我通常會先去amazon.com睇"look inside" 和 "customer review", 然後再返去bookdepository買書. 佢D書無amazon咁齊, 但免郵費, 變相平好多. 可以用paypal架.

回覆 1# lillymarie 的文章

請問各位可唔可以幫我睇下這個包唔包括書的?套書在那?thx

http://www.bookdepository.co.uk/ ... ldson/9781405054119

幫我睇下這個包唔包括書的?

Books not included, check under Bibliographic data:

Physical properties
    Format: CD-Audio
    Width: 142 mm
    Height: 125 mm

原帖由 A-Mum 於 11-5-17 23:21 發表

Books not included, check under Bibliographic data:

Physical properties
    Format: CD-Audio
    Width: 142 mm
    Height: 125 mm

唔該晒,thx

原帖由 do-re-me 於 11-5-18 00:32 發表

唔該晒,thx

請問這網1英鎊是港幣幾錢?

原帖由 do-re-me 於 11-5-18 01:05 發表

請問這網1英鎊是港幣幾錢?

可以選擇用美元結算的呀!

thanks, 我以為只係用英磅計tim, 其實係唔係用美金化算d ?

原帖由 lillymarie 於 11-5-18 04:46 發表

可以選擇用美元結算的呀!

回覆 1# overview 的文章

the exchange rate is fixed between 7.6 - 8.0 for USD, I believe.

請問大家讀書給小朋友時幾時先轉另外一本呢?小女5歲,英文程度很底,老師叫要增加字詞,但一讀又要用中文講一次,之後便要轉書,其實是否要認得生守才轉呢?

乜會咁樣ga咩??不是很明白,照道理佢中文閱讀能力強就理應中文科好ok,如佢英文程度低又點會英文科成績好呢??請指教!!

原帖由 aryee 於 11-4-29 12:54 發表

正是!
我大仔中文閱讀能力好好,但佢中文科成績麻麻地。相反,佢英文科成績好好,但佢英文程度其實好低。試卷係一回事,程度又另一回事。