用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Superkids
go

Superkids

請問有沒有媽咪的小朋友在Superkids 讀, 好唔好? 請指點迷津.

謝謝.

Mavis

我朋友話SUPERKIDS好出名, 佢都想報名, 好似話每年5月收生, 要做EXAM先決定收唔收小朋友, TEL: 2308 1125 不過只是電話錄音 !!

Do you know the centre address? I really want to apply for my son.  Please pm me.  Thanks alot!

已pm superkids 地址.

另外, 我朋友話 smart kids 都好出名, 因為是superkids 個人走出來另起爐灶既, 你可以去睇埋bor.

MingMami,

Can u pm me the superkids' address for me, thanks!

Pls check pm, thanks.

原帖由 FanFai 於 11-5-3 22:38 發表
MingMami,

Can u pm me the superkids' address for me, thanks!

Any details of Smart Kids? Thanks!

原帖由 MingMami 於 11-5-1 17:34 發表

另外, 我朋友話 smart kids 都好出名, 因為是superkids 個人走出來另起爐灶既, 你可以去睇埋bor.

where is smart kids??

原帖由 MingMami 於 11-5-1 17:34 發表

好似一直都係圍繞家長點交FORM......, 有無係度讀緊的小朋友, 不如俾D COMMENT呀.
[

張application form淨係話要填小朋友d資料, 咁... 唔洗交成績表副本或手冊之類ka?

原帖由 Mrs4 於 11-5-26 14:11 發表
張application form淨係話要填小朋友d資料, 咁... 唔洗交成績表副本或手冊之類ka?

不需要,但要貼相. 我覺得佢地主要靠面試&讀咩小學來篩選學生

係咪油麻地近永安那間, 我小朋友小二時讀過smartkids呀, 唔得呀, 唔知而家點, 不過成日轉老師, 教材亦好一般呢!

原帖由 share123 於 11-5-26 15:04 發表

不需要,但要貼相. 我覺得佢地主要靠面試&讀咩小學來篩選學生

原帖由 頭痛媽 於 11-5-26 17:21 發表
係咪油麻地近永安那間, 我小朋友小二時讀過smartkids呀, 唔得呀, 唔知而家點, 不過成日轉老師, 教材亦好一般呢!

系太子花墟附近果間

This centre is strange. Well, the tuition fee is comparatively cheap. However, parent has little chance to know what's happen inside the centre. By the way, they have a very tight selection process. It is what I hate most. 補習社 should help those with studying problem. This one only picked the smartest student. This centre is famous. Is it because of their teaching method or their student selection method?

但係上個禮拜六我去交form時, d小朋友o係裡面上緊堂, 聽到裡面既miss同小朋友都係全英對答, 有來有往咁, 氣氛都好好, 不過實際裡面既情況就唔知啦, 因為都係o係外面門口聽到之嘛.

不過, 條走廊都幾攪笑, 貼哂remind叫d人無事唔好o禁鐘, 自己睇資料, 唔好問, 不用問, 全自助, 選o左你小朋友你就會收到信面試咁... 其實我都唔知資料係唔係齊, 我真係填完表入落佢既箱到咋, 佢乜副本都唔洗夾, 有點唔知點咁, 又唔可以問...

原帖由 Mrs4 於 11-5-31 13:30 發表
但係上個禮拜六我去交form時, d小朋友o係裡面上緊堂, 聽到裡面既miss同小朋友都係全英對答, 有來有往咁, 氣氛都好好, 不過實際裡面既情況就唔知啦, 因為都係o係外面門口聽到之嘛.

不過, 條走廊都幾攪笑, 貼哂remind ...

錄音留言都系架,所以其實呢間centre好怪,但唔知點解甘多人慕名而入讀

哈哈~ 死啦~ 我都係其中一個"慕名"既家長tim

我由阿囝k1時已聽聞同留意這間"補習社"既消息同教法, 到e+阿囝k3可以申請lor, 反正我囝都未必俾佢選中, 入o左紙先lor, 做父母係咁ka la

不過, bk既家長要留意la, 佢又其實唔似一間"補習社"la, 佢似一間學校多d, 有默書有考試ka, 唔係個個小朋友/家長適合同接受, 每個星期真係要同小朋友溫習所教既野, 以我所記得, 每星期都有好多生字要背要串(有錯請有經驗既parents更正).  即你同你囝囝囡囡要同時應付自己既小學默書考試, 再加埋要應付"補習社"既默書同考試.

原帖由 share123 於 31-5-2011 13:54 發表

錄音留言都系架,所以其實呢間centre好怪,但唔知點解甘多人慕名而入讀

講真如果小朋友自己學校d功課或英文都未攪得掂, 真係唔係好岩讀. 因一班都有8位學生, 如果你唔明, 佢又點會慢慢教番你. 又如果學校所教的grammar都未掌握到, 小朋友又點去學更深既嘢, 家長真係睇小朋友所需, 岩妳又未必岩佢,, 因為真係好差既學生都未必catch up佢地課程, 只會愈攪愈confused.

原帖由 Mrs4 於 11-5-31 14:15 發表
哈哈~ 死啦~ 我都係其中一個"慕名"既家長tim

我由阿囝k1時已聽聞同留意這間"補習社"既消息同教法, 到e+阿囝k3可以申請lor, 反正我囝都未必俾佢選中, 入o左紙先lor, 做父母係咁ka la

不過, bk既家長要留意la, 佢又 ...

有冇人已經收到面試信呀?
唔知幾時有消息呢?
thx

I have friend received their letter. Interview will be in late this month.

原帖由 HappyHappyMom 於 11-6-11 17:14 發表
有冇人已經收到面試信呀?
唔知幾時有消息呢?
thx