用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 問:啟思N1"幼兒小組班課堂閱讀資料",需要買的嗎? ...
go

問:啟思N1"幼兒小組班課堂閱讀資料",需要買的嗎? [複製鏈接]

剛收到啟思N1的入學通知,當中除了課堂用書外,另有1張彩色單張係3本"幼兒小組班課堂閱讀資料",要買的嗎?

Crystal baby-food
Crystal goes to school
丁丁睡覺了

謝~
   0    0    0    0

我問過學校,佢話係課外書,叫我自行決定

你小朋友係邊間CREATIVE呀?我係LAMTIN呀

原帖由 evavan 於 11-4-26 13:23 發表
我問過學校,佢話係課外書,叫我自行決定

你小朋友係邊間CREATIVE呀?我係LAMTIN呀

你好!thanks for your info,咁你會買嗎?
我都係藍田丫~

舊年我在香港書展好似見過有得賣, 在晶晶出版社.
Crystal baby-food
Crystal goes to school
丁丁睡覺了=> 曾見過書攤賣$10蚊, 不過有D舊~
我都有這本書

hi, i will buy 2nd hand.

HIHIHI,我囡囡都係LT 啟思呀~~~

好彩你地有開呢個TOPIC,我都想問果三本書駛唔駛買~~~~

如果自行決定,我估多數要買啦~~

我女係深灣軒啟思...打電話問過學校個幾本書有乜野用..佢話上堂都會講下...等家長買左可以返屋企再同佢重溫下...

大家好, 我囡囡都係今年讀N1 Lam Tin 啟思,我都考慮緊買唔買,因為內容都重覆左屋企其他書仔,再加上價錢都貴但頁數不多.

我想問你地會報佢地個暑假適應班嗎????

我諗住買$35果本咋~
因為另外2本布書好似好少頁數,同屋企其他布書差不多咁.......

暑假適應班我未必上啦,因為工人姐姐剛RESIGN,我又就快生第2胎,我驚冇時間湊大仔去上.....

有暑假適應班?
青衣啓思可能冇
見D 資料冇提過有

我都只係諗住買"丁丁睡覺了", D布書真係好貴, 好在有朋友比咗幾本我.

我都唔join暑假適應班, 我覺得N1已經係適應班啦, 點解仲要額外比$早D上呢?

我覺得暑期班升K1開始每年上係好好, 唔駛佢地放足2個月暑期, 到時返學HEA晒, 我每年都幫亞仔報的.

我都決定唔比阿囡返暑假班啦~~~
‹ 上一主題|下一主題