用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 真係人都癲,仲難填過六合彩!
go

真係人都癲,仲難填過六合彩! [複製鏈接]

版主

真係痴線,荃灣得個13間,有啲仲要真係填唔落,但點都要填滿30間,究竟邊個白痴諗啲咁既嘢出嚟
   0    0    0    0

我雖然同你唔同區,但你所講的其實係我的心聲,有D學校派到比你都想自殺。  重話要填滿30間!點止有難度,簡直係想 玩死D家長啦

原帖由 SARIDON 於 11-4-18 00:10 發表
我雖然同你唔同區,但你所講的其實係我的心聲,有D學校派到比你都想自殺。  重話要填滿30間!點止有難度,簡直係想 玩死D家長啦

我諗住填17間算了....填得保守啲...我諗點都唔會派到第17間啩....

回覆 1# kilykilyk 的文章

我剛剛tick了19間出來,但多數係用來攝位的!再詳細考慮先後排位!30間真係無本事填,有D真係填唔落手!救命!

咁塞埋他區都夠30間,,,我都會塞滿佢o既,touch wood派到band3當然係慘,touch wood唔填滿我又更怕派左去天崖海角o既band3......

唉~減班攪到全港唔夠band 1位
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

葵青少位岩b既, 都揀落六七啦, 駛乜同佢客氣呀.. 我地至慘, 又要分俾你地, 跟住俾d過大海既我地嘆..

區區有本難唸的經啦,,,
我個網又係學額不足,他區都好多位送過嚟o架,只係阿A送兩個,阿B又送兩個咁囉,,
我覺得自己好似賭緊魚蝦蟹
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

其實只有首3-5志願有用, 往後果d諗都無諗過讀.  派唔到首3志願已經唔多高興.

原帖由 Yanamami 於 11-4-18 08:07 發表
其實只有首3-5志願有用, 往後果d諗都無諗過讀.  派唔到首3志願已經唔多高興.

我就唔理, 填哂30個, 死都唔填一間band 3. 起碼到時真係派左band 3, 都唔係自己揀既, 死得甘心.
如果自己填間band 3比亞女入左, 真係好似害左佢咁..

回覆 9# Daisy媽咪 的文章

我本區+他區 全部加晒無30間band1,2學校呀,,,填到十幾志願已經有band3學校出現呀~~
真係好想喺份表上面寫句"孫明揚你去死啦~"

咪係囉, 無啦啦又搞咩"優化班級", 係都要人地
D中學縮班, 真係唔慌唔"憂", 正一死人頭 !!
今年D小六生真係慘, 尋晚我都好無奈咁填左
30個位, 排到最尾幾間已經係BAND 3........
唉, 家陣連BAND 1 D位都已經危危乎, 如果
BAND 2 果D 咪仲更加無晒希望囉, 點解晌
香港讀書咁慘咖.........

~~~~

原帖由 cameo 於 11-4-18 09:14 發表
我本區+他區 全部加晒無30間band1,2學校呀,,,填到十幾志願已經有band3學校出現呀~~
~ 我是一隻超級懶瞓豬 ~

原帖由 cameo 於 11-4-18 09:14 發表

醒目開學勳章

回覆 11# 靚豬豬 的文章

我絕對認同你的講法,上年心諗發啦,1999年出生率噤底,應該好 著數啦,點知孫公攪個優化班級計畫出來,今次真係比佢玩死.
我以2晚訓唔倒啦,諗到頭爆埋都是填左7間詐

我地九龍城區,我在第七志願已經出現沙田區d學校,我都頭痛緊到時入左沙田,轉幾十萬重車都唔知點樣返學。順便提提你地揀他區都要諗埋跟住呢六年要點樣返學。

回覆 1# goodenough 的文章

咁我就無地區問題, 因為淨係沙田區個校網已經有37間中學, 我未至於填到區外, 但排最尾果幾間就已經係band 3 囉..............
~ 我是一隻超級懶瞓豬 ~

我擒 日都填晒啦..不過就只係比老師今日睇吓..而天日就家長日遂個家長見比意見你地睇吓你地有冇揀錯 真係好鬼麻呀

你地咁好, 只係尾嗰幾間係band 3, 我填到16志願已經係band 3喇! 真係band 3學校比較多, 真係人有高低, 點解有d校長一嚟新學校就可以攪好d校風成績咁, 但點解有d學校做唔到呢? band 3的成績唔好都預咗, 但唔可以攪好d校風嘅咩?!

醒目開學勳章

回覆 10# cameo 的文章

原帖由 天瑜 於 11-4-18 12:20 發表
如果講左出來舒服D,咁就盡量發洩哂出來啦!

(不過,最好唔好在囡囡面前講,費事嚇親佢!)

祝身心健康!

HEHE~其實阿女比我成熟!!
我成日都有同佢傾偈講升中,佢知我呢幾晚趕佢交俾學校份draft唔夠瞓,佢襯我瞓著左自己煮埋飯先叫我起身
食飯^^

回覆 10# cameo 的文章

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題