用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 2011 St Clare's K1交流站
樓主: 02040314
go

2011 St Clare's K1交流站

簽名被屏蔽

大家好, 我囡囡是K1APM的, 上次家長會老師話普通話書周三帶, 聖經書周五帶, 其他唔駛, 但唔知係唔係全部K1都一樣呢?

OH, 我剩係記得wed 帶國語書咋, 乜fri 要帶好天主咩?

簽名被屏蔽

回復 1# tszfungmama 的帖子

K1A PM
只係星期三帶普通話書就得喇

我女女讀K1A(PM), 家長會當日我記得老師講有三本書要帶, 星期一耍帶English Phonics(因為會有小功課在堂上做), 星期三要帶普通話, 星期五要帶聖經書. 已經再同另外一位媽媽Confirm, 佢都話係......唔清楚是否班班都不同.

我囡囡K1B AM班,老師都話星期三只帶普通話;(下週一、二都不用帶英文書!)我就無問其他如何?咁其他書呢?留在家中溫習?會否稍後有帶書通告or 時間表呀!

請間各家長知否將來校方派出校內上網Password,在校方網頁中,可否作各家長另一個溝通渠道?

bolun, 終於揾到一個K1B am家長, 星期一見到Mrs TAng, 佢話淨係星期三帶普通話書。可能班班唔同!

Hello< 02040314,

你好呀!我都很高興在此與你相認!係呀!我都係問Mrs TANG!

Bolun

Hi, 大家好, 我係K1B (AM)家長, 昨日收到一些通告係買冬季校服, 你地會買1套定兩套?  我都唔知道點選擇Size.

我都考慮緊買1套or2套, 因夏季買左2套, 但即日洗又好快乾, 可以後天著.  

張通告有寫, 如果唔知size, 俾住$200 訂先, 到時攞校服先俾餘額.

原帖由 cathy_t117 於 11-9-21 13:37 發表
Hi, 大家好, 我係K1B (AM)家長, 昨日收到一些通告係買冬季校服, 你地會買1套定兩套?  我都唔知道點選擇Size.

裙的質料厚,又叫要手洗但會無咁亁 ,尤其春天回南仲難乾!所以都買兩套啊!

冬天校裙不需要經常洗,一星期一次已可,但白恤衫就穿一次洗一次,所以要買兩件.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

回覆 93# 瑄婷 的文章

Many Thanks.

請問大家生日會係咪唔洗帶書包? 只係帶個袋放茶點用品?

老師話帶書包好啲,可能有禮物。

thanks so much for the reminder!

:loveliness: 生日會係for 8 & 9月小朋友?

唔記得左, 生日會係唔係明天 29號? 可以穿便服, 老師之前講過要帶叉&匙, 是嗎?

回復 1# cathy_t117 的帖子

yes, casual clothing and fork for 2moro