用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有冇人知邊度有類似"遊戲輔導室"嘅訓練中心 ...
go

有冇人知邊度有類似"遊戲輔導室"嘅訓練中心 [複製鏈接]

我好想揾類似遊戲輔導室的訓練中心,  以密習式運動去練身體各部份, 貴d都冇所謂, 但我就唔會去遊戲輔導室lor
有冇人知邊度有呢類嘅訓練中心呢?
   2    0    0    0
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

可吾可以分享一下點解吾去遊戲輔導室呀 ? 因為我都考慮緊join吾join。如不方便,請pm我,謝謝。

原帖由 weiwai 於 11-4-2 00:36 發表
我好想揾類似遊戲輔導室的訓練中心,  以密習式運動去練身體各部份, 貴d都冇所謂, 但我就唔會去遊戲輔導室lor
有冇人知邊度有呢類嘅訓練中心呢?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

weiwai,

我都想知你點解5去遊輔哦 !  我個仔在遊輔上左4個月運動班,正考慮係咪繼續 !!  5方便可以 PM 我, THX

http://www.teddykids.com/portal/support/#content

i also want to know the reason why you don't choose 遊輔  ar?? please pm me if you feel inconvenient

我已join左樂運會, 環境不錯,  感統運動場有3千尺整個centre有6千尺
好正d野好新呀女亦好開心
http://www.joysportsclub.com/
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

please take a look here: http://www.fundamentals.com.hk/

the staff there is professional and caring.

可吾可以分享一下點解吾去遊戲輔導室呀 ?

可吾可以分享一下點解吾去遊戲輔導室呀! 5方便可以 PM 我! Thank you!

我都想問同樣的問題, 有無d在港島東區?

回覆:dorisfan 的帖子

Yes yes... Any similar centre in HK Island?

dorisfan 發表於 12-3-13 16:18
我都想問同樣的問題, 有無d在港島東區?

北角好似有, 但唔平

feiji 發表於 12-3-13 16:30
Yes yes... Any similar centre in HK Island?

灣仔啱嗎? 我要揾番個website confirm啱先比你

回復 weiwai 的帖子

我就係住北角, 請問在邊? 可否提供多些資料? 謝謝.

樂展坊, 灣仔
http://cfwcd.tungwahcsd.org/occuptherapy.php

建基兒童發展中心, 油麻地
http://www.fundamentals.com.hk/

兩間都有感統室, 你地可以打去問詳情

樂運會, 長沙灣
http://www.joysportsclub.com/
呢間超大, 6000呎, 個感統室任你碌

3間我都幫襯過, 但樂展坊,同建基就唔米用佢感統服務.

dorisfan 發表於 12-3-14 11:32

我就係住北角, 請問在邊? 可否提供多些資料? 謝謝.

sorry 請左朋友但仍未覆我

吾緊要, 如果有資料麻煩你話比我知, 吾該哂

‹ 上一主題|下一主題