用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 時事常識題?
go

時事常識題? [複製鏈接]

之前有個網誌有時事常識題,但BK改版後搵唔返,有冇人知道?
   0    0    0    0

我都想知呀!! Anyone help??

在大約右上角位置, 有個位置可以打寫上去搜尋, 打後再click論壇搜尋就可以search到一d有關資料, 是可以找回出來的.

Thanks!!

回覆 3# alice44 的文章

But is still brings me back to the home page of Baby Kingdom.  Can anybody help?

我剛剛試過搜尋到喎!

回覆 6# alice44 的文章

How?  Can you write down the way again?  Thank you.

回覆 1# wing~ 的文章

alice44,  
as what wing~ said, 之前有個"網誌"有時事常識題,但BK改版後搵唔返,有冇人知道? we are looking for the 網誌, not the discussion forum/topic!
Do you know how to go to the 網誌? It includes the important news on each day in each month.

Anybody help??

Thank you.

唉! 我真係眼大睇過龍, 原來顯示出來的係2010年, 真係無咗2011年嗰d. Sorry!
我阿仔上星期考試出了以下兩題:
1) 那個國家百萬人上街迫使總統落台呢? (埃及)
2) (大約咁問)民主黨因肺癌逝世是那位? (司徒華)
網上的我只記得少少:
1) 早前到美國開會的是那個中國人物? (胡錦濤)
2) 最低工資幾多錢? (28元/鐘)
3) 財政預算案會派幾多錢比永久居民? (HK$6000)

搵到條line喇! 試試睇下幫唔幫到你地.

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

回覆 8# cytymammy 的文章

我都係搵唔到呀?
有無人幫幫忙

回覆 10# alice44 的文章

唔係呢個喎?
仲有一個架...
好仔細架....

回覆 12# seti 的文章

嗰個冇咗啦!我之前bookmark咗, 但而家一click就去咗bk首頁. 我諗係bk整完之後唔見咗.

找到了,我是在右上角選日誌,再打小五,再click HY412.

回覆 14# 朱朱 的文章

點解我去search佢會彈呢句出嚟既? [你所在的用戶組(公爵府)無法進行此操作。]

可以放條link上嚟嗎?? 唔該晒

原帖由 bowling2004 於 11-3-30 11:56 發表
點解我去search佢會彈呢句出嚟既? [你所在的用戶組(公爵府)無法進行此操作。]

可以放條link上嚟嗎?? 唔該晒

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=50509&do=blog&id=83204

唔該晒

原帖由 alice44 於 11-3-30 10:29 AM 發表
唉! 我真係眼大睇過龍, 原來顯示出來的係2010年, 真係無咗2011年嗰d. Sorry!
我阿仔上星期考試出了以下兩題:
1) 那個國家百萬人上街迫使總統落台呢? (埃及)
2) (大約咁問)民主黨因肺癌逝世是那位? (司徒華)
網上的我 ...

最低工資, 亞女1月考試已出.

回覆 16# 朱朱 的文章

Thanks!!

click入去係1月既時事...
請問點click去搵3月時事呀?
‹ 上一主題|下一主題