用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 "大埔保良局田家炳小學" 家長
樓主: tungtungma
go

"大埔保良局田家炳小學" 家長 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: "大埔保良局田家炳小學" 家長

tungtungma,
好耐無同你傾計了, 你都好, 現在煩校車, 我明天要去取表入紙, 祝我個女好運!!  其實你返工時同佢一齊返得唔得呢? (不過你好似講過果度唔就腳 )

macca,
連溫太嘅車都唔入??  我見屋企出面(山寮路-近汀角村)泊好多架佢地D車喎; 你媽咪同囝囝都好辛苦, 要一早搭車返入黎.
你地洞梓媽咪直頭可以開個"洞梓MAMA CLUB", 真係人強馬壯   

溫太只係出九龍, 唔做大埔區. :cry: 好彩我亞仔返下晝, 唔駛一早起身.

係啦! 都幾多媽咪住洞梓.
VENUSSUM 寫道:
tungtungma,
好耐無同你傾計了, 你都好, 現在煩校車, 我明天要去取表入紙, 祝我個女好運!!  其實你返工時同佢一齊返得唔得呢? (不過你好似講過果度唔就腳 )

macca,
連溫太嘅車都唔入??  我見屋企出面(山寮路-近汀角村)泊好多架佢地D車喎; 你媽咪同囝囝都好辛苦, 要一早搭車返入黎.
你地洞梓媽咪直頭可以開個"洞梓MAMA CLUB", 真係人強馬壯   

macca,
我幫你問了一個保母車電話,你可以試吓打比羅太 : 90265649.看可唔以幫到你.
http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

醒目開學勳章

macca,
原來係咁, 我真係唔知, 因為暫時都未需要揾校車, 我仲諗住佢地橫掂都係果邊出車, 無理由唔入洞梓嘛!
咁都算好彩, 返下午班, 如果返上午班真係幾攞命, 特別係而家咁凍

Thank your very much for all mum, I will try the Mrs Law.

Venussum, how are you, happy new year.

Tungtungma.

文文媽媽 寫道:
macca,
我幫你問了一個保母車電話,你可以試吓打比羅太 : 90265649.看可唔以幫到你.
:-D

文文媽媽

死啦 !今個星期六甘鬼涷 , 真係驚呀囝會泠親添, 聽之前d學生講,  上次係學校觀星 , 都睇到2、 3點,  今次真係要做足預寒措施。
係呢!  30號行唔去海下呀?

macca:

係呀,你搵羅太啦,我個細仔(返綠葉)都係坐佢車, 我就 $ 420 一個月,個個地方唔同.
不過我問過個大女,佢話羅太唔入浸信會,你都係問下安全D,可能佢有第二架車比你轉車.

tungtungma:

羅太唔會入洞梓之後既地方(往大尾篤方向)架.

mandyfung:

靈風,莫壽增,沐恩,王肇枝,羅定邦.....

Carly &文文媽咪,
羅太我都試過喇!!! 佢只去到江庫咋! 因為我在童軍營附近, 佢話冇時間入埋去呀!!! 去到江庫已經係最盡!!!

各媽媽,
Thank you very much,

我會在桐梓/散頭角 巴士站上車的, 羅太應該會肯車的.
但未知時間係約幾點上車及去吾去 田家炳, 遲d再問??

tungtungma
:-D
‹ 上一主題|下一主題