用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 結果?
樓主: iloveu3939
go

LH 結果? [複製鏈接]

原帖由 hoho_ruby 於 11-3-30 13:23 發表
hi hi !! I'm here ^^

我住TKO, 都係報左LP得/SPN

之前有KLN Tong Think pm offer (不過最後冇留位),蘇浙/KLN Tong 樂基就冇了,依家手中仲未有offer,有d緊張

hoho_ruby,

點解你當時唔留定係THINK個位先呀?! 話哂手中有個OFFER會安心好多喎...

真係好希望大家可以做同學仔~!

你都好勇wor

原帖由 hoho_ruby 於 11-3-30 13:23 發表
hi hi !! I'm here ^^

我住TKO, 都係報左LP得/SPN

之前有KLN Tong Think pm offer (不過最後冇留位),蘇浙/KLN Tong 樂基就冇了,依家手中仲未有offer,有d緊張

其實我個仔依家係蘇浙讀緊K1,那時覺得因有哥哥在應該妹妹讀N1問題不大,而且in蘇浙 當天她表現亦比Think好,但最後當然沒被取錄。

沒有選Think的原因是因為它一次要人交留位費再加雜費,要成2千幾,那時覺得不值

妹妹2/4亦會in TKO Boxhill, 要是 LH~LP 收了當然不會再去了,你估好得閒咩!

LH LP 今年收幾多個? Hampton Loft campus得3班咋. SPN 我都有報, 但係知道係Mission Impossible  

Good luck, moms!

其實, 報得LH, 都係同一類媽咪, 好大機會報SPN, 特別係囡...
如果唔得, 下年SH, SPK, GH, HY, TL咪又係同一堆媽咪, 你話係咪.

原帖由 榛子果仁 於 11-3-30 15:54 發表
其實, 報得LH, 都係同一類媽咪, 好大機會報SPN, 特別係囡...
如果唔得, 下年SH, SPK, GH, HY, TL咪又係同一堆媽咪, 你話係咪.

唔止,仲有考P1都係同一批人

SH, SPK and TL accept boy, but i don't think i will apply a "girl school for my son.

snow,
係呀, 所以咪話囡多選擇囉.

其實, 我真係驚架, 因為同囡囡返playgroup, 佢同班的同學, 雖然個個都係08年既, 我囡囡係09年大囡... 但個個都好醒好叻.

你會想像到, 個競爭幾咁大.

我大囡當年都有報SPN, 但無報LH. SPN唔得, 第二年再戰SPK, 而家係SPK讀緊.

今年幫細囡再報SPN+LH etc., 若果唔得, 出年再戰law!

不過D小朋友一年比一年醒, competition一年比一年激烈呀

原帖由 hippofant 於 11-3-30 17:07 發表
我大囡當年都有報SPN, 但無報LH. SPN唔得, 第二年再戰SPK, 而家係SPK讀緊.

今年幫細囡再報SPN+LH etc., 若果唔得, 出年再戰law!

不過D小朋友一年比一年醒, competition一年比一年激烈呀 ...

你個女係spk 讀都好叻啦!

好彩咋!

上年開始改左interview模式, 只係小朋友自己一個見, 都唔知細囡肯唔肯tim. 一喊就拜拜啦

原帖由 hoho_ruby 於 11-3-30 17:21 發表

你個女係spk 讀都好叻啦!

原帖由 hippofant 於 11-3-30 17:30 發表
好彩咋!

上年開始改左interview模式, 只係小朋友自己一個見, 都唔知細囡肯唔肯tim. 一喊就拜拜啦

你大女/細女係幾月出世架? 知道SPK/SPN都喜歡大B,我那個是6, 只是中B,機會不大了吧

2個都係中女- 5/6月

原帖由 hoho_ruby 於 11-3-30 18:04 發表

你大女/細女係幾月出世架? 知道SPK/SPN都喜歡大B,我那個是6, 只是中B,機會不大了吧

原帖由 hippofant 於 11-3-30 18:09 發表
2個都係中女- 5/6月

可以分享你大女in SPK既詳情嗎? thx

叻囡, 幫你慳錢!
原帖由 hippofant 於 11-3-30 17:07 發表

不過D小朋友一年比一年醒, competition一年比一年激烈呀 ...

原帖由 hoho_ruby 於 11-3-30 14:55 發表
其實我個仔依家係蘇浙讀緊K1,那時覺得因有哥哥在應該妹妹讀N1問題不大,而且in蘇浙 當天她表現亦比Think好,但最後當然沒被取錄。

沒有選Think的原因是因為它一次要人交留位費再加雜費,要成2千幾,那時覺得不值

妹妹2 ...

哦, 原來係咁... 依家既競爭真係厲害!

冇錯...

想問下你地, 如果今年SPN唔得, 而LH就收, 你地出年仲會唔會再戰SPK呀? 定係會繼續留係LH讀埋落去呢?

原帖由 lydi 於 11-3-31 05:43 發表

哦, 原來係咁... 依家既競爭真係厲害!

無錯, 呢個世界充滿競爭
‹ 上一主題|下一主題