用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 結果?
go

LH 結果? [複製鏈接]

好緊張添.... 唔記得左幾時公佈....
   0    0    0    0

愚人節(4月1日)
原帖由 iloveu3939 於 11-3-23 22:41 發表
好緊張添.... 唔記得左幾時公佈....

我想問係咪4月1日收信定係點公佈呀?

我都不肯定,interview 個日話4月1日出result,會收信,但我沒有問是寄出還是收到信,我估是寄出吧,因為你幾時收到信,學校應該控制不到!
原帖由 榛子果仁 於 11-3-23 23:13 發表
我想問係咪4月1日收信定係點公佈呀?

佢哋會預早一日寄出, 到4月1日嗰日一定收到信, 我記得小女in K1嗰陣係甘~!

其實我都唔明點解D學校唔網上公佈結果, 好似培正甘咪幾好, 唔洗d在職媽咪日日心掛掛, 返工掛住放工 (本人曾經試過喺bk見其他媽咪收到信, lunch時間飛的返屋企睇信添)

好同意,雖然我不是在職媽咪,但是我覺得學校應該considerate 啲。
原帖由 an~gel 於 11-3-24 10:24 發表
其實我都唔明點解D學校唔網上公佈結果, 好似培正甘咪幾好, 唔洗d在職媽咪日日心掛掛, 返工掛住放工 (本人曾經試過喺bk見其他媽咪收到信, lunch時間飛的返屋企睇信添) ...

Thanks angel and lollipop.
Lollipop, 你係咪都係等LOHAS PARK RESULT呀?

I am waiting for Laguna Verde
原帖由 榛子果仁 於 11-3-24 23:09 發表
Thanks angel and lollipop.
Lollipop, 你係咪都係等LOHAS PARK RESULT呀?

榛子果仁 & an~gel,

你地好呀!

我係SPN都見過你地既留言, 估唔到係LP呢度都見到, 原來大家都申請差唔多既PN, 你地係咪都係申請LP分校呀?

4月1號就有結果啦, 希望大家都有好消息啦!! :

你好呀...係呀, 我囡囡都係申請咗LH(LP), 不過佢係0812BB, 所以報咗K1....不過係waiting, 呢間學校真係幾好(個人感覺), 不過係輸蝕無一條龍@.@

原帖由 lydi 於 25-3-2011 14:31 發表
榛子果仁 & an~gel,

你地好呀!

我係SPN都見過你地既留言, 估唔到係LP呢度都見到, 原來大家都申請差唔多既PN, 你地係咪都係申請LP分校呀?

4月1號就有結果啦, 希望大家都有好消息啦!! ::" />  ...

lydi,

你係LP呀都係? ANGEL係K.1, 我係N.1, 其實我已經讀緊另一個PN, SPN係絕對的首選, LH係另一間心儀的~!

4月1號收信, SPN又會咁早. 我真係好緊張.

我鍾意全日的學校, 囡囡返緊, 我覺得好好, 希望SPN成功~!

LH(hp) 是我心儀的學校...想幫阿仔出年報N班...但發現學校提供的校車路線很有限....完全不能到達家住的位置(diamond hill), 請問有冇媽媽知道除了指定校車外, 有冇其他校車安排呢?!?

你們家住的位置校車能到達嗎?

其實我真的很擔心因為家住的位置安排不上而不能為阿仔報考心儀的學校...你們會點安排呢???可否指教一下??

我都有咁既煩惱, 己經諗緊.
1. 轉PART-TIME 自己接送
2. 喺屋苑找保姆, 放學接囡囡去佢屋企, 放工去度接返囡囡
3. 開始請工人.

唔好因為無校車唔去讀喜歡的學校, 到小學都係無架啦可能, 早啲諗係咪請工人啦, 或自己轉PART TIME, 我最後先會找保姆~!

原帖由 an~gel 於 11-3-25 17:24 發表
你好呀...係呀, 我囡囡都係申請咗LH(LP), 不過佢係0812BB, 所以報咗K1....不過係waiting, 呢間學校真係幾好(個人感覺), 不過係輸蝕無一條龍@.@

原來你囡囡係大b...咁spn都應該好有機會喎... LH既 k1咁快已經有結果架啦?! 或者呢間唔得spn得呢... 仲正

其實我都鐘意LH既雙語教學, 係輸在無一條龍囉... 不過我揀人, 人地都揀我0者...所以希望有好消息!

原帖由 榛子果仁 於 11-3-25 23:44 發表
lydi,

你係LP呀都係? ANGEL係K.1, 我係N.1, 其實我已經讀緊另一個PN, SPN係絕對的首選, LH係另一間心儀的~!

4月1號收信, SPN又會咁早. 我真係好緊張.

我鍾意全日的學校, 囡囡返緊, 我覺得好好, 希望SPN成功~! ...

冇錯, 我都係申請LP既N1呀! 所以先覺得橋囉...

你囡囡原來已經番緊另一間N1啦, 咁應該都係大b喎, 佢幾大呀? 我個囡都算偏細, 0907... 所以LH面試個日既表現都仲好b, 同組既小朋友明顯大佢一d, 係醒好多既... 所以不敢期望太多lu...盡左力就算!

同你一樣, spn係我首選(始終一條龍吸引好多), 跟住係LH, 因為鐘意LH雙語教學. 咁你囡囡依家番緊邊間呀?
總之希望大家LH 同spn都成功就perfect啦!

原帖由 wtvictortong 於 11-3-26 00:07 發表
LH(hp) 是我心儀的學校...想幫阿仔出年報N班...但發現學校提供的校車路線很有限....完全不能到達家住的位置(diamond hill), 請問有冇媽媽知道除了指定校車外, 有冇其他校車安排呢?!?

你們家住的位置校車能到達嗎?
...

如果校車唔到, 會唔會有其他褓姆車到呀? 如果真係因為交通問題而放棄心儀既學校又有d可惜既... 會唔會有屋企人/姐姐可接送小朋友去校車到達而又最近你屋企個站, 然後再接送返屋企, 咁樣可以嗎?!

我家住既地方一定冇校車直達, 所以多數預左搵姐姐接送放學.

原帖由 榛子果仁 於 11-3-26 01:30 發表
我都有咁既煩惱, 己經諗緊.
1. 轉PART-TIME 自己接送
2. 喺屋苑找保姆, 放學接囡囡去佢屋企, 放工去度接返囡囡
3. 開始請工人.

唔好因為無校車唔去讀喜歡的學校, 到小學都係無架啦可能, 早啲諗係咪請工人啦, 或自己 ...

榛子果仁, 咁你咪係自己一手湊囡又要返工囉?! 好勁呀!!

多謝各位意見...我都想知有冇其他保母車呀...如果大家到時有咩資料大家SHARE一下啦...!

昨日因為想做多D資料搜集, 打過電話去問學校的校車公司..從佢的回答當中真係嚇驚左我...佢話學校有機會唔想學生咁辛苦, 未必收一些住得太遠的學生0架喎!!! 佢話學校供不應求, 家住地點都係一個考慮因素喎......!! 我真係有D迷茫....! 考學校唔係睇學生本身的資質...而係睇家住地點?!?!? 如果真係因為家住地點而影響阿仔的入學資格我就內疚死喇...!!!

而家先明白點解有朋友會為子女的學校而搬屋了...!

請不要信校車公司有關學校行政之意見,他們是維護獨市生意。LH冇乜缺點,就是校車服務安排xxxx!
‹ 上一主題|下一主題