用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 男仔增高食生田匕還是熟田匕
樓主: ping333
go

男仔增高食生田匕還是熟田匕   [複製鏈接]

我個囝較矮,買了田七片給他,早晚一粒,阿妹唔算矮,以為順便給她吃,點知發現她乳頭開始微微漲起,她9歲半,可能是田七片關係,亦可能是開始發育,但才9歲半太早有胸部了,我一心以為只是增高,點知會咁,現在仲擔心他們不知有否副作用,我巳經停食了。

我總是覺得田七片不知成份.
有朋友教
我會買熟田七 + 花期心+ meat 一起保湯. 會安全 d.

食田匕, 大家可試試.
http://hk.myblog.yahoo.com/zippystn/article?mid=41

原帖由 ping333 於 11-3-22 16:17 發表
我仔13歲,只得148cm,剛開始發育,未變声,唔知食田匕有否幫助,食過幾次烏雞煲生田匕,知我是否搞錯了,應該是用熟田匕,平時有飲奶,跳繩,10點半睡.

Wong Mummy,

I gave this to my son (5.5 yrs old) to try for half year, but not much progress.  He is still the shortest one in the class and only get 104cm in this age.

The advertisement said it works and quoted many examples.  I can't comment whether its true or not because I didn't give him the recommended dosage (3 packages daily) and just gave him once per day.

原帖由 WongMummy 於 11-6-23 18:22 發表
今日見頭條曰報廣告有隻KickerUp Gold Premium佢話可以幫助增高, 有冇人試過, 有冇效?

無啦!
朋友個女手長腳長, 但個樣好BB, CUT左冬菇頭, 眼大大, 十分可愛, 只係一個拉長左女孩子. 9歲來M, 多D是, 不用奇怪, 不過將來健康好5好, 就唔知 ,無聽過早來M, 健康會唔好, 早收經, 就一定會.

原帖由 90s 於 11-8-14 00:10 發表

是福不是禍,是禍躲不過!若然是高,點都逃不過厄運之魔掌!!
目瞪口呆!! 9歲來M真係誇張得離奇!! 早來經乳癌風險大,仲要加埋咁高,大吉利是D講句,小心身體。福無雙至,禍不單行!!

佢真係慘到無人有,肯定10歲就被人當18歲,無晒童年樂趣。做 ...

回復 48# catcatmom 的帖子

回覆 47# bbiloveu 的文章

回復 23# WongMummy 的帖子

我個女仲有4個月就12歲, 佢身高只得136cm, 佢已經係學校田徑隊,每星期兩次游水,運動量都ok啦! 早排身體檢查醫生話佢係偏矮小小, 但都可以接受, 但我做呀媽就有啲擔心囉! 上個月見到kicker 買廣告, 就去左佢counter 度了解, 個sales話如果你真係要見到效果, 就要跟足每日三次的療程, 不要記得就食, 唔記得就算, 咁食法跟本唔能夠睇到效果! 仲有我睇過佢係中藥成份, 好天然, 所以我決定買6個月療程比個女食,保健之餘仲要跟足食3次, 睇吓係咪有進展!
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

令千金有無DRINK牛奶同早訓習慣.
我朋友屋企人都高人一等, 朋友做空姐, 個個家姐5FT6", 點知有日, 朋友同我講,高/矮是後天先至最重要, 佢個大外甥女, 係加拿大出生,成日通頂唔訓, 佢家姐唔知, 因佢加拿大間屋好大, 加上唔食野, E+得5FT1"(已22歲), 而細妹食野, 早訓有5FT8", 講都唔信同1個亞媽生.

原帖由 mabel0809 於 11-10-28 13:26 發表
我個女仲有4個月就12歲, 佢身高只得136cm, 佢已經係學校田徑隊,每星期兩次游水,運動量都ok啦! 早排身體檢查醫生話佢係偏矮小小, 但都可以接受, 但我做呀媽就有啲擔心囉! 上個月見到kicker 買廣告, 就去左佢counter  ...

kilykilyk  我父母普通高度,我三姐弟細個成日夜瞓,但我都有5尺7,兩個細佬6尺,無食咩保補品,但就每日三餸一靚湯...  發表於 12-9-10 13:41

90's 一直看你的文章,你說女仔太高找不到男朋友,又易得絕症等。重收集左好多資料證明高的坏處。
但你有冇留意好多成功的女人,尤其是幕藝人的通常身高都幾高,除左小儀同林珊珊,同埋高的女人好似都嫁得吾錯。
其實女人嬌小玲瓏故然可愛,但高頭大馬就更容易和男人争一日之長短。所以,高大的女人比較易成功就如此。這也是為何小男人都不喜歡高大的女人,因為他們怕身邊的女人會比他們强。但如比小心眼短視的男人你真的想他做你的男友丈夫嗎?
做人,尤其是女人要愛自己,不要小看自己,別人才會愛你。世上最美的女人不是高的女人,也不是矮的,是有自信的女人。
祝福你90's。去找找高女人的成功li例子吧,當你左鏡子面前看到的不是一個,"高"女人而是一個有自信愛自己的女人時,幸福應該就在不遠處。
"Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught them." --Jonas Salk.

原帖由 mabel0809 於 11-10-28 13:26 發表
我個女仲有4個月就12歲, 佢身高只得136cm, 佢已經係學校田徑隊,每星期兩次游水,運動量都ok啦! 早排身體檢查醫生話佢係偏矮小小, 但都可以接受, 但我做呀媽就有啲擔心囉! 上個月見到kicker 買廣告, 就去左佢counter  ...

請問您同老公有幾高 , 高度大多跟父母 , 有部份會隔代遺傳 . 如您們也不特別高 , 便要接受 .  而且有些人是遲發育的 , 我識人 ( 女仔 ) , 小學階段常比人話矮細 , 現在中四 , 已差不多有 5.4/5" . 所以順奇自然 , 不要太擔心 .

‹ 上一主題|下一主題