用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳救世軍明德面試
go

將軍澳救世軍明德面試 [複製鏈接]

最近收到救世軍明德打來叫我仔仔去面試k1.
請問有沒有人可以分享下面試問題?
口啤如何?
   0    0    0    0

原帖由 ViolaKin 於 11-3-21 13:32 發表
最近收到救世軍明德打來叫我仔仔去面試k1.
請問有沒有人可以分享下面試問題?
口啤如何?

你幾時報名?  係咪由報名到in要等三年?

原帖由 C9Fa 於 11-3-21 14:55 發表

你幾時報名?  係咪由報名到in要等三年?

我由阿仔出世, 就開始同佢排隊啦! 排左兩年多少少, 以為無希望, 點知無端端2月尾打來問我仲有無興趣面.

下星期要面試啦! 好希望可以成功, 因為我想阿仔讀全日班!

但唔知最近有無同長家都收到電話, 下星期面試呢?

Hi ViolaKin,

我都有收到電話呀, 叫囝囝兩個禮拜後去面試。

請問妳囝囝面試如何?  可否分享一下?  我都1516唔知尼間學校師資及各方面如何, 不過, 有機會我都想囝囝去試下。可以的話請大家分享下啦.... 唔該!!!

原帖由 ViolaKin 於 11-3-22 13:00 發表

我由阿仔出世, 就開始同佢排隊啦! 排左兩年多少少, 以為無希望, 點知無端端2月尾打來問我仲有無興趣面.

下星期要面試啦! 好希望可以成功, 因為我想阿仔讀全日班!

但唔知最近有無同長家都收到電話, 下星期面試呢? ...

Littlehei

我仔面試完啦! 見完主任見校長. 最後即場收左我阿仔讀! 留位費都交左了!

我99% 會比阿仔轉來這間讀, 因為我喜歡佢全日制+蒙特梭利教學, 同埋相對依家阿仔間n1, 這係近d, 學費又平d

所以我同先生有共識比佢轉這間.

你呢? 面試了嗎? 會讀這間嗎?
一齊交流下.

** 面試主要同家長傾計, 了解家長對這校的了解! 小朋友只係問幾句, 如果你小朋友依家有返n1, 最好帶埋n1的學校評估/手冊/作品比校長睇.

‹ 上一主題|下一主題