用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Janice
go

直資 - 李宗德 [複製鏈接]

Re: 直資 - 李宗德

BrianMami,

冬季校服係咪以綠色為主, 等我依家去睇下減價貨有冇綠色羽絨褸賣先, 如果冇我估我會買寶藍色.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

BrianMami,

唔該晒!

我仲想問下各位媽咪, 李宗德除英數外, 常識是否也用英語教呢?  小朋友的適應方面有冇問題呢? 你地需不需要花好多時間去輔導他們呢? (例如解題等)

delete

All Mum & Dad,

I want to know more about "李宗德"(Primary School)
All sub. English except 中文
中文(Putonghua)Am i correct,if not which sub. Tell me please....Sorry,so many questions!How many students& teachersare native.Thx.  

各位媽媽:
      本人小兒來年將報讀小一,想問問各位
1. 覺得<李宗德>好嗎?
2. 佢係活動教學,可否函接得到中學?
3. 受生難嗎?
    thank you very much~~     
:-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:

等我試吓答你地啦!
junior,
英語教學有:英文,數學,科學,美術及體育。
普通話教學有:中文及常識。

rina,
1. 我覺得幾好,起碼功課少,日日都有機會接觸英文。有同學仔媽咪甚至話好過佢果仔讀果間培正。
2. 冇諗過是否可函接到中學,但我認為最緊要係小朋友學到嘢。
3. 真係唔知,但佢始終你新校,又喺天水圍區,梗係冇出面D老牌私校或直資學咁多十九區嘅學生報讀啦。不過佢喺附近區域都已經有D知名度。

希望幫到你們啦!
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

Hi,
Thanks a lot.(PM)  

請家長幫忙回答以下問題:
請問李宗德的老師是否外籍老師or本地老師?
如是本地老師,英語會否講得不好 (如港式英語)?
Thank you

各家長們:

請問你們的孩子入學前是諗甚麼幼兒園/幼稚園呢? 你覺得對被取錄有幫助嗎?

小兒讀德怡(3名內), 鄰居的小孩讀天樂, 亦被取錄.

鄰居說他小孩(讀天樂)那班有一半被取錄了, 而考第一那個小朋友反而是後備生, 但之後學校校長寫信推薦而被取錄, 我知他們全部都住嘉湖的, 因天樂大部份的小朋友住嘉湖多, 唔知對此有無幫助? 因始終要收學費的學校, 可能他們都會選一些家庭環境較好的學生, 不過這純粹是我個人的想法  

Web 寫道:
各家長們:

請問你們的孩子入學前是諗甚麼幼兒園/幼稚園呢? 你覺得對被取錄有幫助嗎?

廣告已被網站刪除

小女去年在天樂讀時我看到在05年9月升小一的天樂學生升學表上就不見有成半班考到李宗德(應屬不多,所以列入其他的type.) 但很多升讀李兆基, 另其他多在天水圍區但分得很散,現在 因仍未放榜之故所以今年9月升小一的升學人數分佈表應仍沒有.
http://www.slide.com/r/vg4iCTSY0D9dWsZ6sV6nsYukJSz3ZxQj?previous_view=lt_embedded_url

2babies 寫道:
請家長幫忙回答以下問題:
請問李宗德的老師是否外籍老師or本地老師?
如是本地老師,英語會否講得不好 (如港式英語)?
Thank you

2babies,
佢地有外籍老師及本地老師教英文,雖然是外籍,但他們都不是紅鬚綠眼的,我聽過老師們的普通話或英文發音都十分標準。
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

Thanks joejoelam

Hi joejoelam,

請問學校有冇暑期活動比學生報架?

jumama

請問這裡有無3/4年級的家長呀?

我想請問下你地既小朋友,在接受了幾年的英語/普通話敎學後, 在英語及普通話方面是否有明顯的進步呢? 另外, 在用英語學習數/常識方面, 是否覺得較中文教學困難呢? 即是說有沒有學習困難呢?

請幫忙回答一下.  謝謝!

jumama,
暑期活動暫時得1個英語日營,1-2年級5日半,3-4年級好似10日,全部主要由英國劍橋及牛津生任教,本港大學生助教,1-2年級約$800,3-4年級約$1500,全包,我個囡舊年玩得好鬼開心     

請問呢排可否去參觀學校呢?

想問下有沒有消息下年度學費是多少呀?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

未有消息要加學費喎!
‹ 上一主題|下一主題