用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節

原帖由 洛婷 於 11-2-28 18:17 發表

1) 只准一位家長陪同 !!!

2) 每場都會選出冠亞季 ,
    冠軍得一個 , 亞軍季軍可以同時多過一個 !!!

3) 要等上下半場參賽者比賽完 ,
    評判講解加頒發名次 , 之後就可攞分紙 !!! ...

請問是否需要等待上午及下午場完才可攞分紙!
如上午比賽完走, 下午再去攞分紙可以嗎?

總之同GROUP既小朋友比晒賽, 評判宣佈完賽果, 就可以攞分紙架喇! 如果同GROUP有5X人, 咁通常會再分上半場&下半場, 總之等呢5X人比完賽, 評判就會一次過宣佈結果, 之後就可以攞番分紙了!

至於同日, 但下午比賽既小朋友, 應該係屬於另一GROUP的, 所以唔駛等到下午比晒賽至攞分紙架!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 09:27 發表

請問是否需要等待上午及下午場完才可攞分紙!
如上午比賽完走, 下午再去攞分紙可以嗎?

原帖由 十月媽咪 於 11-3-1 09:33 發表
總之同GROUP既小朋友比晒賽, 評判宣佈完賽果, 就可以攞分紙架喇! 如果同GROUP有5X人, 咁通常會再分上半場&下半場, 總之等呢5X人比完賽, 評判就會一次過宣佈結果, 之後就可以攞番分紙了!

至於同日, 但下午比賽既小朋 ...

唔該晒! 十月媽咪

唔駛客氣, 幾時比賽? 預祝有好成績! 加油!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 09:38 發表

唔該晒! 十月媽咪

我年年都係同老公一齊陪亞仔入埸..
我見同場好多都係父母一齊,d staff都唔會阻止.

原帖由 洛婷 於 11-2-28 18:17 發表

1) 只准一位家長陪同 !!!

2) 每場都會選出冠亞季 ,
    冠軍得一個 , 亞軍季軍可以同時多過一個 !!!

3) 要等上下半場參賽者比賽完 ,
    評判講解加頒發名次 , 之後就可攞分紙 !!! ...

yes.我仔第一次參加都係k2,今年係第4次參加(小一果年因為流感,停課期間所有比賽都停晒.)
上年第一次要背譜比賽,佢得7歲幾人仔,有d怯場,開頭有一句甩左小小,佢個樣好驚,但都彈晒成首,但落到台我見佢眼紅紅,想喊,我心都up埋,好想過去安慰佢,但比賽緊唔可以一齊坐.....到完場時我同佢講,唔緊要啦,當攞經驗,唔好太在意得失...但最後佢都有84分..我都好開心.希望今年佢定d啦.
原帖由 Heidi媽 於 11-3-1 09:30 發表
You are right!  That's why I let my kids to participate every year starting from K2 and increase their confidence and also admire each other in the competition.

may i know what time can i get the result for morning session?
(start at 9:15am and the assigned order is 20)

原帖由 十月媽咪 於 11-3-1 09:52 發表
唔駛客氣, 幾時比賽? 預祝有好成績! 加油!

3月7日比賽, grade 1 (101) Lesson in C, 謝謝支持!
另請問是否可帶櫈仔"long"腳?

唔係.每年都係咁寫,開頭我都驚,老公又請左假..唔入得好似好side..但最後真係無人理,所以跟住幾年我地都係一齊去架.
原帖由 洋洋 於 11-3-1 10:04 發表
其實, 我倆公婆都好想一齊陪同小女入場...
支持佢第一次的公開表演....

之前, 曾經問過幾位不同的教琴老師,
回答可以多過一位陪同...

但係, 參賽通知上寫明"只可一位陪同..".

所以, 都唔知係咪今年開始改例呢?

...

就算No.20..你都要等全場完左先會有分紙派(你睇下首歌彈幾多分鐘,照計番.....)一場大約50人,中間休息時間你又要計番喎...
我每次都係上半場,跟住下半場我會去食野行下再返去拎分紙.
原帖由 decgirl 於 11-3-1 10:05 發表
may i know what time can i get the result for morning session?
(start at 9:15am and the assigned order is 20)

我哋今年第三年參加, 頭兩年我同我佬都係有去捧個女場的, 現場工作人員無理, 唔知今年係咪都咁"寬鬆"呢???!

原帖由 林嗅四 於 11-3-1 09:54 發表
我年年都係同老公一齊陪亞仔入埸..
我見同場好多都係父母一齊,d staff都唔會阻止.

如果你嗰場有分上下半場, 即係通常0915係上半場, 1045係下半場, 咁EVEN你個出場序係NO.20, 但你都要等十點九後比賽嗰班小朋友完成埋比賽, 至可以返入去比賽場地聽評判宣佈結果 & 攞分紙的!

原帖由 decgirl 於 11-3-1 10:05 發表

雖然之前比咗兩次, 唔見有人用櫈仔, 但應該係畀用的, 等其他媽咪CONFIRM吓!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 10:18 發表

3月7日比賽, grade 1 (101) Lesson in C, 謝謝支持!

我個女都係喎, 佢係大會堂比呀?? 09:30個group, 你係邊比呀???
原帖由 donutshop 於 11-3-1 10:18 發表

“加上無譜睇”??

比賽要背譜嗎??不允許帶琴書的嗎?........別嚇唬我,因爲我沒特意叫女兒去背譜子。

eva

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 15:16 發表
我女今次個號碼好後, 我都好驚佢會因為人哋甩而自己都受影響啊....加上無譜睇, 甩咗搵唔番個音, 真係手都震埋呢!

咁唔等la, 因為果日学校outing,唔想miss,咁when and how can get back the result?
THanks