用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦

KaiHeiBaba,
想問吓你當時比咗張乜嘢相呀?
同埋你囡囡係唔係大b(年頭出世)?
thx: )

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-2 06:24 發表

睇完今年嘅申請表格,我都想提一提大家,今年喺某 D 方面,同往年略有不同,請留意:

1. 要交多一張相

1. two extra 4R-size photos:-
‧ one only applicant
‧ another with her/his family
(Write the name of the chil ...

多謝前輩KaHeiBaBa出手相助

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-2 06:26 發表

早幾年都可以咁講,近年已經有所改變 !!

舊年都有90%啊

另外,SPN上SPCC機會有幾大?

原帖由 dadabb2009 於 11-3-2 08:07 發表
KaiHeiBaba,
想問吓你當時比咗張乜嘢相呀?
同埋你囡囡係唔係大b(年頭出世)?
thx: )

如果個個一樣就冇意思呢

大家好呀,我今年都會同囡囡報名,一樣係"百冇"人士,希望可以好似前輩一樣咁好彩啦,多多指教!!

no need to apply for my small B (Nov 2009), right?

~ Parents will be notified before the end of June (whether the child is accepted or not). If accepted, the child
begins school in August.

唔明,點解無講到 interview 即安排?

入左嘅百無無人仕,想了解下會唔會係因為你哋嘅住所或公司近學校?

原帖由 max1116 於 11-3-1 15:05 發表

不需要的 ~

謝謝max 的解答!

坦白講我哋就係"百冇人仕"而又收咗既, 但係校方佢係從來唔會講你知你有乜嘢優點, 點解收你架喎?! 我哋今時今日都唔知點解咁好彩, 真係答你唔到???! 我諗真係只有校長或副校自己至知, SORRY!!
但應該唔會關住所或公司近事, 因為好多同學爹D媽咪都唔係!

原帖由 sbux 於 11-3-2 12:41 發表
入左嘅百無無人仕,想了解下會唔會係因為你哋嘅住所或公司近學校?

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 2011/3/2 06:33 發表
都係時候要發放正能量 !!

想問吓 曾經/依家 係 SPN 嘅家長(w/小朋友),有邊位係 "百冇" 人仕 ??

我第一個報名:

1. KaHeiBaBa

我囡囡得,你哋嘅小朋友都一樣得,唔報名就一定唔得,加油呀 !! :excite ...

me too!!
2.Minnie( Hellomickey)

正能量! Support!!
都係時候要發放正能量 !!

想問吓 曾經/依家 係 SPN 嘅家長(w/小朋友),有邊位係 "百冇" 人仕 ??

我第一個報名:

1. KaHeiBaBa
2. aralelo

我囡囡得,你哋嘅小朋友都一樣得,唔報名就一定唔得,加油呀 !!

醒目開學勳章

原帖由 candymiu 於 2011/3/2 11:44 發表
no need to apply for my small B (Nov 2009), right?

Who know?? try it!

原帖由 candymiu 於 11-3-2 11:44 發表

"申請兒童須於新學年之九月卅日前(2011930日前)足二歲而未滿三歲為合。"

資料來源 :
校方網頁內之簡章

原帖由 Sumyeema1 於 11-3-2 12:22 發表

唔明,點解無講到 interview 即安排?

"本校待有空缺時,才約見已申請之兒童。(每年新生不超於六十名)"

資料來源 :
校方網頁內之簡章

終於等到報名啦, 睇咗咁耐2010年報名的入嚟傾下, 終於輪到自已.

想問前輩, 你地當年交申請表. 有無提interview安排, 點解今次的報名表無提的, 只係話要等到幾時就會有通知.

提外話: 只是觀察, 我見spn/spk的女生, 就是漂亮的可人兒.

今年學費加了嗎? 想問是多少呢?

應該會排長龍交表, 前輩當年幾點鐘去排隊?

原帖由 aralelo 於 11-3-2 13:39 發表
坦白講我哋就係"百冇人仕"而又收咗既, 但係校方佢係從來唔會講你知你有乜嘢優點, 點解收你架喎?! 我哋今時今日都唔知點解咁好彩, 真係答你唔到???! 我諗真係只有校長或副校自己至知, SORRY!!
但應該唔會關住所或公 ...

咁你囡囡係幾月出生? 另外, interview時表現如何?  你是ftm嗎??

N1 $6300*11months=$69300

漂亮不敢講, 但個個都幾活潑就真!

原帖由 榛子果仁 於 11-3-2 14:14 發表
終於等到報名啦, 睇咗咁耐2010年報名的入嚟傾下, 終於輪到自已.

想問前輩, 你地當年交申請表. 有無提interview安排, 點解今次的報名表無提的, 只係話要等到幾時就會有通知.

提外話: 只是觀察, 我見spn/spk的女生,  ...

原帖由 榛子果仁 於 11-3-2 14:14 發表

提外話: 只是觀察, 我見spn/spk的女生,  ...

星期六交form時可以直接問吓校方人員,唔使估估吓。佢地個個都好nice架 ~