用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 天水圍李兆基中學(直資)
go

天水圍李兆基中學(直資) [複製鏈接]

朋友果仔入左(F1),想知是否有開學前英語班,學費全年大約2K?亦想知多D這間中學教學如何?還想知有家長轉賣2手書嗎?如有,請PM,等我轉述給她知,謝謝!
   0    0    0    0

Hi, Sherryko9 :
我小朋友雖然仲細, 不過我都想知多些 ...如有最新資料能否也pm 告知? 另據我所知... 全年學費是 $20K 吾系 $2K ... 只是typing mistake吧?

如果不是請問是否有"減免"? 入讀己知是否合資格? 或什么? 請指教!  TKS!

原帖由 Sherryko9 於 11-2-21 16:24 發表
朋友果仔入左(F1),想知是否有開學前英語班,學費全年大約2K?亦想知多D這間中學教學如何?還想知有家長轉賣2手書嗎?如有,請PM,等我轉述給她知,謝謝!

可能我打錯了,平均每個月學費是$2000(大約,實則是$1,9XX),朋友果仔已收了,如果進一步消息,會通知你

原帖由 WWWPapa 於 11-2-21 17:33 發表
Hi, Sherryko9 :
我小朋友雖然仲細, 不過我都想知多些 ...如有最新資料能否也pm 告知? 另據我所知... 全年學費是 $20K 吾系 $2K ... 只是typing mistake吧?

如果不是請問是否有"減免"? 入讀己知是否合資格? 或什么 ...

返來了!再講多少少(知果D),朋友登記時問過,1-6全要留校lunch,有朋友係附近做野,覺得學生OK(lunch都唔放,都好難見到佢地!),少見少錯(今朝車C9返工時,見到2個著校服的女學生唔理紅燈著住,直接行過紅綠燈中間位,後面有成排學生/返工人士在起步位,因為紅燈,所以人地唔過,我跟手問C9,是什麼學校,C9話校服是HKMA,真係好異相,但佢地覺什麼,我同囡囡講,你睇佢地幾甘不知所謂,陀衰間學校,千祈唔好學!自己衰(唔著校服)無人知你父母叔伯兄弟是誰,但而家全世界睇到.再車囡囡返學,又比我見到2個著住元中校服學生,1男1女,我知條路無斑馬綫比人過馬路,但2位尊貴學生見到有車行(唔係我間)都談心甘慢慢行,全唔放行駛中那間車在眼內,唉!又係著住校服陀衰家果D).
見過有BK友提過開學前有拼音班,1班分小組上堂...等朋友個仔返學後,再知詳程,然後告訴(記得9月份上返來問我).
關於學費減免問題,我諗要等朋友入學再問,佢應該都想攞(如果有).

原帖由 Sherryko9 於 11-2-22 08:47 發表
可能我打錯了,平均每個月學費是$2000(大約,實則是$1,9XX),朋友果仔已收了,如果進一步消息,會通知你

2 手書比較難找, 因為學校書本不多, 唔係太貴, 好多家長唔買, 以便作為參考書, 不過, 學校有好多note, 叫小朋友小心處理, 以免考試時, 周圍搵

我想pm比你, 唔知點解send唔出

原帖由 Sherryko9 於 11-2-21 16:24 發表

回復 5# LLMUMMY 的帖子

對唔住,自己手痕,攪野,攪到唔識入番BK區;謝謝你先,我諗你而家可以PM給我了!

回復 6# Sherryko9 的帖子

如果你有問題, 可以pm問我

回復 7# LLMUMMY 的帖子

謝謝你!我會通知個朋友.

問題:
1. 開學前英語拼音班?
2. 全部學生需留校午膳,學校有否飯堂?
3. 朋友亦有朋友剛去見完,(好似)副校長見,佢話佢地著重2語(英語和普通話),數學唔係首要,想知學校中文全是普通話教授,情況如何?朋友個朋友的小朋友2語麻麻,只數學好.

原帖由 Sherryko9 於 11-2-23 09:43 發表
謝謝你!我會通知個朋友.
‹ 上一主題|下一主題