用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道k1取錄名單可上網睇la ....
樓主: aleelee
go

宣道k1取錄名單可上網睇la ....

我又係reject 了...民生我都係waiting 啊..得一間waiting...希望ok 啦...

回復 60# alicialee1210 的帖子

tt&民生我都無in,希望你能夠找到最適合小朋友的學校。
我c6之前在九龍城住哥哥就讀民生,但可惜c6不是同一學校,激死!

我得又一村幼稚園 offer ~~  3間reject 3間waiting.
waiting 有民生,st.cat , 禮賢.
原本民生 係有希望.  但朋友做教師, 佢話今年, ms 係send 多左offer letter. 結果,大部份都有交留位費.
真係..到左交大訂先. 先知有幾多人放棄個位.

我估禮賢waiting 機會都微. 因為,大部份k 出曬offer 後. 朋友有st.cat, kv. 培正 果d. 根本唔會in 禮賢,  
變成. in 禮賢果班,係真正用家.  可能得好少人放位.
原帖由 考考2008 於 11-2-23 13:40 發表

同你都一樣10間,現暫york,你又會選邊間呢?

親子童讀樂

我有st cat, kv, soka, hkps, 民生 waiting, 5間入面我只會喜歡民生多過tt, 因為其餘4間都冇小學, 希望d小朋友考到培正嗰d會放棄民生啦. 咁你朋友又知唔知民生今年出得多唔多waiting呀?
原帖由 kmmum 於 11-2-23 16:06 發表
我得又一村幼稚園 offer ~~  3間reject 3間waiting.
waiting 有民生,st.cat , 禮賢.
原本民生 係有希望.  但朋友做教師, 佢話今年, ms 係send 多左offer letter. 結果,大部份都有交留位費.
真係..到左交大訂先.  ...

ms waiting 數量不清楚. 看bk news. 有兄弟姊妹都waiting.
朋友大囡讀 禮賢, 弟弟係細仔. 都係waiting.
坦白講. waiting list 他們都會排先.  相信那些家長一定出盡力去幫第二個小朋友入學.

原帖由 alicialee1210 於 11-2-23 16:13 發表
我有st cat, kv, soka, hkps, 民生 waiting, 5間入面我只會喜歡民生多過tt, 因為其餘4間都冇小學, 希望d小朋友考到培正嗰d會放棄民生啦. 咁你朋友又知唔知民生今年出得多唔多waiting呀? ...

我唔相信宣幼係咁勢利既KG, 囝囝有幸收左, 一樣冇特別家底人事背景, 不過當天INTERVIEW表現都唔錯, 應答既答哂, 應做既做左, 始終IN左咁多次之後, 得個幾分鐘, 其實睇得到既野有幾多, 我感覺上都係睇合唔合個老師眼緣, 所以中左又唔好以為自己仔女特別勁過人, 唔中都唔需要懷疑小朋友既能力, 平常心

我個仔去年考8間, St Cat, Soka & 民生 waiting 全部落空, 3間 reject, 只有 Cannan & York 收了.  今年考宣道K2插班又是waiting, 民生 & Soka末考, 我有保留去年waiting list 的信, 希望誠意搭夠la.
原帖由 alicialee1210 於 11-2-23 16:13 發表
我有st cat, kv, soka, hkps, 民生 waiting, 5間入面我只會喜歡民生多過tt, 因為其餘4間都冇小學, 希望d小朋友考到培正嗰d會放棄民生啦. 咁你朋友又知唔知民生今年出得多唔多waiting呀? ...