用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會幼稚園 聖公會取錄通知
樓主: GAT
go

聖公會取錄通知 [複製鏈接]

Those receiving good news this weekend please don't forget to share with us here Ah!

回復 18# SaSa930 的帖子

今年學校批多咗一條九龍線既校車,可以比校車响港中醫院隔離神學院門口上落,不過呢條線係行西九隧道,車費會貴d.

希望大家收到好消息,做我小朋友既學弟妹啦!

原帖由 GAT 於 11-2-22 11:32 PM 發表
Those receiving good news this weekend please don't forget to share with us here Ah!

仲有兩日....

好緊張, 唔知明天寄出, 星期六收唔收到信呢? 雖然都預左reject...

有兄姐係到讀應該已經知道結果!

聽講話昨晚所有信都寄出了... 有冇今日收到信?

請教 Lilo:

SKH 搬校后,

1。是否還分中環/畢拉山?

2。以前兩校課程聽聞略有不同, 不知以后是否統一?

3。現在中環有 120 個位,畢拉山有60 個位, 搬校后是否還保持這個收生人數?

p.s. 謝謝你對 SKH 的分享,  令我對此校更添好感。

我interview時問過老師,佢話中環同畢拉山,就算去咗銅鑼灣之後,都係分開教,唔會mix埋一齊,佢地亦唔會統一,收生人數都冇變,不過都真係有啲緊張,今日寄信啦,唔知今晚or聽朝收唔收到信呢?佢地會唔會將啲收同reject信一齊寄呢?

原帖由 mushroomn 於 11-2-25 10:39 發表
我interview時問過老師,佢話中環同畢拉山,就算去咗銅鑼灣之後,都係分開教,唔會mix埋一齊,佢地亦唔會統一,收生人數都冇變,不過都真係有啲緊張,今日寄信啦,唔知今晚or聽朝收唔收到信呢?佢地會唔會將啲收同reject信一齊 ...

Good luckevery one.

Mushroomn, do you know why they keep the 2 schools' curriculum separate next year?  what is the difference in the 2 schools that can't allow them to 'merge'?  Pls share.  Thank you.

原帖由 mushroomn 於 11-2-25 10:39 發表
我interview時問過老師,佢話中環同畢拉山,就算去咗銅鑼灣之後,都係分開教,唔會mix埋一齊,佢地亦唔會統一,收生人數都冇變,不過都真係有啲緊張,今日寄信啦,唔知今晚or聽朝收唔收到信呢?佢地會唔會將啲收同reject信一齊 ...

铜鑼灣位置一流呢!

我親自去過新校舍視察, 環境真係好正, 好適合小朋友上學

回覆 1# Cutemom0808 的文章

好方便,唔知校舍點呢。有冇人視察過。

回覆 2# yeyo1216 的文章

中環校舍好d定cwb好d,有冇大操場或outdoor playground?

環境清幽,有露天操場, 上落校車都好安全

回覆 1# yeyo1216 的文章

幾好喎,嗰頭d環境都幾正。

cccbaby 你係咪都係等緊收信呀?

其實兩間合併唔會响今屆K1(即你地將收信呢屆)發生,之前主任已同我地家長講座時提過,但實際合併會唔會响下一年既k1先進行都未敢肯定,但遲早合併係事實,因為到時兩校同搬回畢拉山又同一校長。

原帖由 mushroomn 於 11-2-25 10:39 AM 發表

想問聖公會幼稚園是否不用穿校服的?
‹ 上一主題|下一主題