用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 等緊協恩result
go

等緊協恩result

經過呢4個月時間,相信很多家長都好辛苦、好緊張,每個星期都同小朋友一齊去面試,跟住等結果,嗰刻心情真係難以形容.
呢間係最後一間,無論取錄與否,都係一個完美嘅結局,感激我們的寶貝,要面對所有嘅面試.

祝願所有小朋友都能入到心儀嘅學校!!!!

其實協恩機會仲細過聖心, 只收六十人, 我囡囡間間都唔收, 呢間都唔洗諗了, 不過我真的希望天父可以俾奇蹟我家, 現在都幾擔心冇一間心儀的學校在手。。。。。。。。。。。。。

協恩係小女第一間亦係唯一一間所安排的kg interview.  從這次interview 中我已得知小女成長不少(這是我們最想看到),所以收與否我們都不太在乎,不過都希望成功的。

Good luck everyone!

Anybody knows when will the result be announced?

Thanks

回復 4# twinbb88 的帖子

28/2.......

回覆 1# Siupak222 的文章

希望有奇蹟啦...

原帖由 仔仔錫錫你 於 11-2-17 09:25 發表
協恩係小女第一間亦係唯一一間所安排的kg interview.  從這次interview 中我已得知小女成長不少(這是我們最想看到),所以收與否我們都不太在乎,不過都希望成功的。

Good luck everyone! ...

好奇一問,你o即女讀緊 Taipo SPN, 點解要考哩間呀?

我記得面試時有張通告貼在牆到話係2月18日公佈喎,我有冇記錯?

原帖由 kwboy 於 11-2-17 09:10 發表
其實協恩機會仲細過聖心, 只收六十人, 我囡囡間間都唔收, 呢間都唔洗諗了, 不過我真的希望天父可以俾奇蹟我家, 現在都幾擔心冇一間心儀的學校在手。。。。。。。。。。。。。 ...

不是吧!甘大獲!!!

28號前,唧係下個星期有信,各位留意,齊齊上嚟報喜,記住啦!!!

可能25號寄出添

原帖由 zoemamaling 於 11-2-17 13:36 發表
28號前,唧係下個星期有信,各位留意,齊齊上嚟報喜,記住啦!!!

醒目開學勳章

個心又開始有少少緊張添

不過取錄與否,果日IN完我已經好開心啦,因為亞囡係可以自己入去,IN培正果時係喊到七彩,HY可以成功出番黎,我即時讚佢叻叻.

原帖由 sharon26788 於 11-2-17 14:39 發表
個心又開始有少少緊張添

不過取錄與否,果日IN完我已經好開心啦,因為亞囡係可以自己入去,IN培正果時係喊到七彩,HY可以成功出番黎,我即時讚佢叻叻. ...

原帖由 Sumyeema1 於 11-2-17 11:53 發表

好奇一問,你o即女讀緊 Taipo SPN, 點解要考哩間呀?

阿女無任何課外活動,究竟佢面對陌生人會點我好想知。Hk無邊幾間kg要小朋友一個人去應付interview 得來又位少難入,我希望籍此interview可從第三者得知小女能力。

醒目開學勳章

我囡囡本來都幾怕陌生人架,後來為左練佢既膽,就俾佢去玩跳舞(因為係自己入去既),頭幾堂都要姐姐陪,後來就自己入啦;點知上年九月跳舞學校大執位,D miss都轉哂,換左個超嚴既miss,一定要d姐姐出哂去,岩岩果堂有個小朋友見姐姐出左去,喊得超勁,miss就一手抱起佢出去俾番姐姐,又同果個姐姐理論左一番,我囡見到咁既環境,就嚇怕左,以後都唔敢自己入去上堂,幫佢轉左堂,換左miss都要到12月先開始慢慢適應 咁岩培正係第一次自己入去IN,要放開我既手自己入去,佢就驚到喊哂,真冇陰公,我見到都心痛,果時諗下都唔知為乜.

其實協恩就算入到kg, 到升上小學係津貼, 如果不是聖公會, 又不是住那區, 係米好難入到呢?

回復 15# 仔仔錫錫你 的帖子

oic, 用心良苦

Zoemamaling,如果協恩都收你個女,你會點揀?

回覆 19# annvnna 的文章

如果咁好彩入到嘅話,我會揀協恩,因為我兩間都百無,同埋差唔多.協恩較近我多d.最主要都要大攪珠,希望無揀錯.如果你都入咗,點揀?