用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有子女讀過Peterson English Grammar的家長嗎? ...
go

有子女讀過Peterson English Grammar的家長嗎? [複製鏈接]

你們覺得Peterson敎得好嗎?小朋友學唔學到嘢架?可唔可以分享一吓呢?謝謝!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 wynma 於 11-2-15 18:30 發表
你們覺得Peterson敎得好嗎?小朋友學唔學到嘢架?可唔可以分享一吓呢?謝謝!

我女女由小一讀到現在, 其實內裏所教的比較深小小 ( 因跟Band 1 D 課程) , 我覺得o.k ,女女又學到d架 又讀得很開心

醒目開學勳章

原帖由 maywongsky 於 11-2-16 13:20 發表
請問係大班定小班?一班有幾多人到?

小班 , 最多6個 . 女女讀果班得3個人 .

是外籍老師敎嗎? 師資好嗎? 上堂會唔會好悶架? 敎材有趣生動嗎? 唔好意思呀, 咁多問題! Thanks!

醒目開學勳章

原帖由 wynma 於 11-2-16 15:47 發表
是外籍老師敎嗎? 師資好嗎? 上堂會唔會好悶架? 敎材有趣生動嗎? 唔好意思呀, 咁多問題! Thanks!

吾係外籍老師敎 ,個個都讀完u ,阿女上堂十分開心 , 而教材印彩色,好靚 ....(我覺得課程好合學校)

RebeccaLo

請問Level 1收費如何?謝謝^^

原帖由 rebeccalo 於 11-2-16 16:28 發表

吾係外籍老師敎 ,個個都讀完u ,阿女上堂十分開心 , 而教材印彩色,好靚 ....(我覺得課程好合學校)

唔該晒呀! 咁你囡囡讀咗幾耐呀? 多唔多功課呀? 英文成績有明顯進步嗎? 我見Peterson門外貼了一些學生的測驗優異成績排行榜, 其實一年有幾多次測驗架? 果個排行榜上的學生多數都是來自名校, 如男拔, 聖方濟各, 喇沙, Maryknoll, 九龍塘和St. Paul Co-ed等, 咁Peterson嘅課程和敎材係咪都根據這些學校的程度來編寫架? 謝謝!

原帖由 rebeccalo 於 11-2-16 16:28 發表

醒目開學勳章

原帖由 中英數常 於 11-2-16 17:16 發表
RebeccaLo

請問Level 1收費如何?謝謝^^

好次$190/堂

醒目開學勳章

原帖由 maywongsky 於 11-2-16 18:01 發表
成績方面有明顯進步嗎?

其實我只係當比女當温書 , 因阿女係學校成績都o.k .(吾知有無關係)

醒目開學勳章

原帖由 wynma 於 11-2-17 01:26 發表
唔該晒呀! 咁你囡囡讀咗幾耐呀? 多唔多功課呀? 英文成績有明顯進步嗎? 我見Peterson門外貼了一些學生的測驗優異成績排行榜, 其實一年有幾多次測驗架? 果個排行榜上的學生多數都是來自名校, 如男拔, 聖方濟各, 喇沙,  ...

阿女由升P1開始讀到現在(P2) ,其實功課吾多 . 係學校成績都o.k (吾知關吾關事) .一年有好次有4次測驗 .係呀排行榜上績好多自名校 (阿女都上過榜) .我聽D老師話 , 課程係依D學校重深小小的 .

課程比名校仲要深少少, 但你囡囡都入到排名榜, 佢都好勁喎!

原帖由 rebeccalo 於 11-2-17 14:12 發表

阿女由升P1開始讀到現在(P2) ,其實功課吾多 . 係學校成績都o.k (吾知關吾關事) .一年有好次有4次測驗 .係呀排行榜上績好多自名校 (阿女都上過榜) .我聽D老師話 , 課程係依D學校重深小小的 . ...
‹ 上一主題|下一主題