用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 突然間好像為15/16唔知讀唔讀KV的家長提供一些資料~~ ...
go

突然間好像為15/16唔知讀唔讀KV的家長提供一些資料~~

雖然我未決定是否轉校,因為現時的學校我都好滿意加上近.但身為父母,點都要在未作出決定之前做多D功夫,因為我是愛問者,故被我發現一些很極端的事.....就是(不是用家者)及(用家者)對KV的感覺完全相反,好恐怖,希望此資料可以幫助大家多D~~~

回復 1# luiflora 的帖子

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... page%3D1&page=1

你小朋友英文底子已十分好,反而KV有機會補到小朋友其他不足之處,我是你我會揀KV!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我希望我無抹黑過KV啦..  

但係, 想講.. 有小朋友讀緊嘅家長, 多數都會話學校好架喎, 如果唔係.. 佢都轉校啦, 邊會仲留响度繼續讀呢?!

正如當中嘅家長講過.. 其實係夾唔夾嘅問題
如果你揀啱嘅話, 就當然如魚得水啦!
睇完.. 我有樣好感動嘅.. 嗰位家長同小朋友都係同一個班主任!
好多時.. 我話學校有得揀, 老師就無得揀, 但其實學習裡面, 嗰位老師先係最最重要! 如果有人話KV d老師年紀偏大嘅話, 我覺得係優點! 因為小朋友遇著個有經驗嘅老師嘅機會率較高! 亦同時表明: 學校行政簡單, 老師們做得開心先會留低做架嘛!  (呢個係教師朋友教我揀中小學嘅法則: 教學資素 vs 教師流量 ! )
恐龍家

回復 4# 小曳人 的帖子

哈哈~~你唔使擔心你一向光明正大,KISS 你,點解???喜歡睇你寫野囉~~!!!

多謝樓主分享

請問樓主從手上什麼offer中, 最後決定KV?
我都明白KV好, 但同時有一條龍的offer, 所以不知如何是合適...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 luiflora 於 11-1-31 17:06 發表
   哈哈~~你唔使擔心你一向光明正大,KISS 你,點解???喜歡睇你寫野囉~~!!!

多謝你呀~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 farnell 於 11-1-31 23:17 發表
請問樓主從手上什麼offer中, 最後決定KV?
我都明白KV好, 但同時有一條龍的offer, 所以不知如何是合適...

佢未決定架!

佢煩緊嘅唔係龍校..
仔~無乜龍校好揀啦..
恐龍家

回復 9# 小曳人 的帖子

唔該晒!!幫我答晒.嘻~~~好彩我今年只報兩間,如果唔係,更煩~~你知啦.我家公子同皇上及皇太后,皇親國戚...都好多意見.一定會煩死我!!!

咁樓主除左KV,重有邊間? 又如何決定呀?
我個係女, 有PC同TT龍校, 都未決定到