用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 開學前有否暑期適應班?
go

開學前有否暑期適應班?

我想問民生七八月有冇學前適應班, 俾小朋友單獨上課呢? (我見過有地blog有寫, 但唔詳細) 係咪可以自由報名架? 因我個仔自己湊, 好痴我, 又冇上過n1, 我想喺開學前俾d可以自己上堂的課程讀, 如果民生有就唔駛自己搵

回復 1# Gooblovebb 的帖子

舊年係有, 相信今年都會有. $2000/2星期. 跟番你係AM or PM黎返2小時

咁都幾好喎, 尤其係我個仔連擺低俾我媽睇陣都喊, 一定要俾佢適應吓呢! 幾時開始有得報架?

回復 1# Gooblovebb 的帖子

佢地好似交大訂時, 果封信都會有埋summer course資料. 你地唔會miss

請問暑期班係唔係兩星期完全唔俾家長陪上堂?

如果唔俾陪好似返唔返都無分別?

我見到其實D小朋友都冇乜喊, 所以老師都冇話俾家長陪. 通告話如果真的有需要, 可和老師商量.
而開學都有2個星期適應週, 開始頭1星期返1個鐘, 之後返2個鐘, 如果真係冇去暑假班應該都OK嘅.

Hi fattyangela,

pls check pm

我大仔舊年上過適應班, 第一堂一開始就唔比家長陪, 係望下都唔得, 留在學校等又唔得, 要地出學校, 一開始就2HR一D都唔比陪, 但九月開學係頭幾日1HR又可以睇情況比父母陪, 就呢個POINT我就覺得安排有D怪LAW, 好似適應班仲難適應過開學咁.

所以今年暑假, 我就唔會幫我細仔報適應班, 直接開學先適應.