用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 喇沙書院面試
go

喇沙書院面試

請問有沒有人昨天去咗喇沙面試呀? 可否講吓怖情況呀?有冇知是否遞表就有得interview.同埋會否有2nd int..

聽聞話 25/1 已經開始 interview, 如果有 2nd interview一般會在之後兩星期內。

回復 1# ricetaster 的帖子

是否個個遞form都有得面試!

Deleted the content.

回復 1# denlija 的帖子

Please check PM!

醒目開學勳章

回復 2# denlija 的帖子

係全部都有得1st Interview既!

Procedures
Admission through Discretionary Places

PT. 3.
All applicants will be notified by phone of the date and time of the interviews.

http://stu.lasalle.edu.hk/show.php?id=info_admission

原帖由 ricetaster 於 11-1-27 10:30 發表
聽聞話 25/1 已經開始 interview, 如果有 2nd interview一般會在之後兩星期內。

我個朋友24/1 個日已經INN 左.

醒目開學勳章

BoBo,

請教下 朋友仔的面試衣著係點呀? in時問左d?
是否好早入表呢 才頭兩日便in.呢?

有勞!!

回復 1# FungBBMaMa 的帖子

小兒24/1已面試, 每人15分鐘,應不是人人有得見. 我好緊張有冇2nd int

回復 1# Hello媽媽 的帖子

我想問你小朋友有冇入晒四間interview房呀!

小兒說一間是英文,另一間是中文, 而其他的是給外國小孩.

回復 3# Hello媽媽 的帖子

阿仔話頭兩間是必入, 如果ok, 再入第三間房, 再ok就入第四間房, 阿仔話佢入晒第四間...

係全部有入申請表都有得見,但如果佢見你既時候問一D好簡單既問題或者見得好快,就即是佢只係循例見下你.

回復 2# denlija 的帖子

哪恭喜你了! 請問你仔仔有什麼專長 或特異技能呢?

回復 2# Tiger_bb媽媽 的帖子

但我有親友上年只見10分鐘到, 問一些自己問題,他就入咗了.

那是否那個學生成績很突出? 或是運動/音樂很好呢? 請賜教.

原帖由 Hello媽媽 於 11-1-28 14:22 發表
但我有親友上年只見10分鐘到, 問一些自己問題,他就入咗了.

回復 3# Hello媽媽 的帖子

係校際音樂和朗誦有個攞獎, 算唔算有特異巧能呢!唔好咁快恭喜住啦!我都擔心唔知有冇2nd int..

小兒在朗誦也有攞獎, 並且在奧林匹克數公開賽中也取了很多金獎, 數學也學到F.5程度.IQ也有145以上, 但都不能進入全部房.好SAD.
真??????

回復 3# WYmami 的帖子

學生成績是很突出,IQ有145以上. 但運動/音樂不突出, 父母都是碩士

上年in 左3 分鐘出返來

真係3 min,走得,有2nd in,無奧數、無音樂、無學界公開運動奬,見完brother 都有機。不過dss收,就註左直資。入過一間房咁多。