用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 2011年K1的媽咪,入黎傾下
樓主: winwinchu
go

2011年K1的媽咪,入黎傾下 [複製鏈接]

係上次5月去註冊時, 有一張黃色的單張派的(好似是放在枱上自己取的)........

哦,因為係我老公去註冊,可能佢冇留意~

原帖由 lovelinda 於 11-6-27 11:12 發表
係上次5月去註冊時, 有一張黃色的單張派的(好似是放在枱上自己取的)........

你們好呀!我仔仔係今年主流班的K1同學仔!

我想請問各位媽咪,你們知道我們要自己買飲水杯及毛巾盒嗎? 想知道有沒有什麼限制的呢?是不是不可以有卡通公仔的呢? 好怕會買錯呢......

醒目開學勳章

Hi Ennael,

Same class with your son, See u on Aug 1,  :)

原帖由 Ennael 於 27-6-2011 00:04 發表
你地有無收到電話來緊Summer嗰適應班呀.

我地係一,三早上呀

阿囝今屆畢業 , 有無人要男仔2手校服 ?

阿囝今屆畢業 , 有無人要男仔2手校服 ?

請問有冇人知道, 如果學劵批咗, 係咪要通知學校同埋交文件? THANKS!

我女女今年都係k1 主流.. 不過係下午班呀~

係呀,交返學卷正本到學校就得架喇!可以印個copy自己keep啦!

原帖由 louiseter 於 11-6-29 22:39 發表
請問有冇人知道, 如果學劵批咗, 係咪要通知學校同埋交文件? THANKS!

Remember to copy it before you give it to school......and you shall carefully keep your receipt that given by school......it is a must for you to take your voucher back...

明白晒, thanks!

原帖由 lovelinda 於 11-6-30 13:18 發表
Remember to copy it before you give it to school......and you shall carefully keep your receipt that given by school......it is a must for you to take your voucher back...

親子童讀樂

你們好, 小兒都係主流班AM, 想問下各位家長Summer嗰適應班係幾時報架????

原帖由 venus_mama08 於 11-6-27 14:35 發表
Hi Ennael,

Same class with your son, See u on Aug 1,  :)

Hi,venus_mama你仔仔穿起崇真校服好開心喎,影左學生相未?我個女仲係好怕醜,去到影相鋪唔肯望鏡頭

請問各位新生家長日係30/8幾點鐘?

親子童讀樂

各位家長

Summer嗰適應班係幾時報架???? 因為註冊當日唔知道有得報, 依家想報可以嗎? 今日打去學校, 職員只係叫我留低電話, 話叫老師覆我, 不過到依家都冇覆. 我真係好擔心自己會miss任何有關學校的資料.

校車又會幾時通知有得搭架???

會唔會在8月30日家長會上通知???

回復 94# alicialee1210 的帖子

申請表係註冊日係禮堂門口自取,無人派架;報名就17/6截止。不過我報左星期一、三,1215 hrs果堂老師話少人報開唔到班,而其它班就full晒,所以我個女都無得上呢個暑期適應班。

醒目開學勳章

係呀lady_kaka, 我個仔影相都幾合作, 我地D學生相寄左返學校喇, 妳地呢?
原帖由 lady_kaka 於 6-7-2011 01:12 發表

Hi,venus_mama你仔仔穿起崇真校服好開心喎,影左學生相未?我個女仲係好怕醜,去到影相鋪唔肯望鏡頭  

回復 96# venus_mama08 的帖子

岩岩今日先成功影到,打算遲d連埋學券一齊交返學校!:

我仲未影,你地去那裡影的?

要15前交回學校呀,你地買左杯未呀?

原帖由 lady_kaka 於 11-7-6 21:46 發表
岩岩今日先成功影到,打算遲d連埋學券一齊交返學校!:

回復 6# alicialee1210 的帖子

校車就開學三個星期前會打來確定時間
‹ 上一主題|下一主題