用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 港島東有好的畫班介紹嗎?
go

港島東有好的畫班介紹嗎? [複製鏈接]

thanks for your sharing
   1    0    0    0

醒目開學勳章

盧峰我報過...原因就係因為聽人地講好好,見佢排期又排好耐,好似好"有名氣"咁,心諗一定可以令到囡囡有進步,但係,當我去到報名,個姐姐話要等起碼半年,無幾耐點知三個月到就打黎同我講有位比我囡囡上堂, 但係上完堂返黎見囡囡畫完幅畫都係唔成形,就話叫做完成品了,
每一次幅作品都係差唔多,完全睇唔出有教到D咩技巧,雖然我囡囡一向畫畫都唔好,真係醜怪,但係我囡囡真係好鐘意好鐘意畫畫,我已經幫佢報過好多間,唔係老師代筆就係老師無CARE佢,一係就係學唔到野

醒目開學勳章

而家囡囡跟緊個老師畫畫,其實我本來淨係比大囡學,因為擔心她明年的視藝科呈分試會FAIL...其二因為佢地兩個都好鐘意畫畫....所以我真係好係好想囡囡可以真係學到畫畫既技巧,等佢地平時可以輕易畫到佢地鐘意既野!
想同你地分享下,我囡囡第一堂到而家的進步^^

這是第一堂畫的APPLE,老實說,我兩個囡真的沒什麼天份,但她們不停地努力畫,仲記得果時黎老師第一次教畫,畫完之後雖然畫得不好,但兩個囡係屋企好努力好努力咁畫
最後終於畫到^^

不過我之前都好似有係呢度分享過,
果時我兩個囡跟老師學緊色彩學,老師見我囡囡之前係盧X畫得最好果幅係牛牛,佢就再教囡囡畫,不過重點係教畫好像梵谷星夜的線,

現在囡囡正在學別的畫

不過直線還是畫得不夠直,
不過能到這樣的畫我還是很高興
我已經幫囡囡報過係外面好多有名氣的畫室,但係從來未過囡囡可以學得咁多, 我初初都唔信係囡囡自己畫,所以我就用眼仔睇住佢地畫畫既程況,有幾次仲全程坐係佢地格離扮睇報紙睇住佢地上堂
望住兩個囡好努力咁畫畫,奇怪係佢地平時成日嘈到拆屋,畫畫果一刻無啦啦變到好靜,不過記得頭幾次上堂老師會好好嚴,但係慢慢佢地上堂就變到好嘈,即係放BREAK或姐岩岩上堂落堂,我見到佢地係上得好開心,我覺得佢地學到一樣野係耐性,因為上一次堂都成兩個鐘,但係佢地慢慢連BREAK都唔放(開初成日嘈住話得未呀得未呀)

分享住咁多先,兩位公主就放學,我要準備定野啦

真係十分感受到你請嘅私人老師好有心教畫, 可唔可以介紹我識?我正想幫兩個女報畫班

簽名被屏蔽

回覆 7# zubut 的文章

西灣河小塗氣配連姐姐好有經驗

http://www.facebook.com/pages/Little-Artist-Workshop/421032621039

WOW, 盧峰三個月到就打黎有位...We waited over 1 years, am still waiting.  Both my children enjoied their summer drawing classess.....

原帖由 joeylin1017 於 11-1-21 15:12 發表
盧峰我報過...原因就係因為聽人地講好好,見佢排期又排好耐,好似好"有名氣"咁,心諗一定可以令到囡囡有進步,但係,當我去到報名,個姐姐話要等起碼半年,無幾耐點知三個月到就打黎同我講有位比我囡囡上堂, 但係上完堂返黎 ...

醒目開學勳章

原帖由 TinHay 於 11-3-31 14:33 發表
WOW, 盧峰三個月到就打黎有位...We waited over 1 years, am still waiting.  Both my children enjoied their summer drawing classess.....

係呀 本來我去幫囡囡報名時問過個職員姐姐大概要等幾耐到,佢就話,"而家排緊期既都有好多人等緊,應該要出年先得學wor"之後, 我就平時同囡囡係屋企畫下畫先 不過我就畫到......haha....
其實我唔記得大概時間係幾耐到, 我淨係記得係好快,
總之三,四個月就走唔甩

港島東有好的畫班介紹嗎?

原帖由 Bingb 於 11-3-29 23:57 發表
My girl learns drawing in Chai Wan.  Teacher is good, very patient and always correct students' posture, etc.  All drawings / artworks are finished by the kids themselves.  Parents can sit at another  ...

PM me, please!  Thank you.
‹ 上一主題|下一主題