用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 參加畫班﹣博藝堂(劉見之爸爸開的畫室) ...
go

參加畫班﹣博藝堂(劉見之爸爸開的畫室) [複製鏈接]

有無個到嘅學生學長,比啲意見,是否名符其實?
   1    0    0    0

http://eca1000.com/album-album-20155-2-0.html#bin
佢之前係海港城攪過畫展

回復 1# coffeetang 的帖子

幼兒一班12人,1.5hr,我覺得照顧不夠,0力既,畫出黎都成型,但唔0力既,一幅畫都未畫完.

回復 3# share123 的帖子

12 kids in one class? This is ridiculous!

回復 4# jellomama 的帖子

系真架,因為佢地堅持兩公婆自己教.

有d小朋友上完堂出黎既作品系未完成既. 我既小朋友系好中意畫野果種,所以都算畫得曬,不過其實d畫效果一般.

不過,我覺得佢兩公婆好有heart,唔系淨系為佐賺錢,因為佢地畫室會為佐帶小朋友去外國參加比賽而停開,唔收學費架,另外,報導話劉小朋友既畫既收入系會捐出黎架.

回復 6# misscmk 的帖子

太子地鐵站附近

醒目開學勳章

原帖由 share123 於 11-1-18 12:03 發表
系真架,因為佢地堅持兩公婆自己教.

有d小朋友上完堂出黎既作品系未完成既. 我既小朋友系好中意畫野果種,所以都算畫得曬,不過其實d畫效果一般.

不過,我覺得佢兩公婆好有heart,唔系淨系為佐賺錢,因為佢地畫室會為佐 ...

請問是否每個學生都可參加比賽?thanks.

回復 8# doraemonMa 的帖子

無記錯系215元/堂掛,我地學左幾個月無學啦. 所以都唔知係咪個個都可以參加比賽. 最好打電話去問清楚啦

原帖由 share123 於 11-1-19 14:09 發表
無記錯系215元/堂掛,我地學左幾個月無學啦. 所以都唔知係咪個個都可以參加比賽. 最好打電話去問清楚啦

每堂幾耐?

回復 11# coffeetang 的帖子

1.5小時,報名要wait好耐架,而且每半年要重新再排,如果有興趣,儘快walk-in去填表先喇

醒目開學勳章

原帖由 share123 於 11-1-19 14:09 發表

Thanks.提外話,請問你點解唔繼續學? thanks.

原帖由 NLa 於 11-1-21 16:53 發表

Thanks.提外話,請問你點解唔繼續學? thanks.

一方面係唔住附近,要特登安排,另一方面系覺得阿女本來畫畫算ok,但畫出黎都晤系好似樣,工人話有人堂堂都畫唔曬添. 後來換左另一個地方,依家好好,老師都話我阿女畫畫好有層次感,好有天份.依家d畫都系自己畫,但靓左好多.

我唔系話人地唔好,不過1:12,個個都甘系K2-3,好難照顧得曬

醒目開學勳章 貢獻勳章

那間是繪畫班的名校,但我卻覺得不是一定要去那兒學才有機會畫出彩虹,最重要學習過程和方法是否適合小朋友。(但我認同那間畫室的老師有heart的 ,只是唔適合我女)

我女亦曾在一間算是很有名氣的畫室學(老師也是有heart),但她說老師有很多學生,有時畫了少少要等很久老師才來教她下一步,但老師又不准她自己畫,要等指導。學了幾年終於quit了,轉了另一到雖然是琴行附設的畫班但ok,學到老師沒有教就轉了現在老師私人上門教啦 !

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章

原帖由 Smiile 於 11-1-24 14:40 發表
那間是繪畫班的名校,但我卻覺得不是一定要去那兒學才有機會畫出彩虹,最重要學習過程和方法是否適合小朋友。(但我認同那間畫室的老師有heart的 ,只是唔適合我女)

我女亦曾在一間算是很有名氣的畫室學(老師也是有 ...

同你一樣

請問沙田區有沒有好的畫班呢 ? 或老師

醒目開學勳章

學左半年,自從參加完'馬其頓'比賽後,覺得唔岩feel,已經無學喇!
劉sir 同miss Lee 有無愛心,我就答唔到你,因為學左咁耐一次面都未見過

醒目開學勳章

原帖由 joanne(ST) 於 11-1-31 12:19 發表
學左半年,自從參加完'馬其頓'比賽後,覺得唔岩feel,已經無學喇!
劉sir 同miss Lee 有無愛心,我就答唔到你,因為學左咁耐一次面都未見過

聴人講話佢地親自教才要排咁耐,原來唔係佢地親自教ga.真失望.

回復 3# femme 的帖子

‹ 上一主題|下一主題