用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細b明天有機會交表去迦南
go

細b明天有機會交表去迦南

各位09細b,聽日至20號可以交表去迦南試試啦!反正選擇唔多一試無訪

其實迦南好唔好?大家有咩comment?

Thanks for yr info, if I apply 2 different campus,shall I hand 2 forms to different. Campus?

回復 4# cincin_ko 的帖子

如果要報兩間,就要填兩張表同分別去campus遞form呀。

唔知仲多唔多細B媽咪去報名呢?

今日多唔多人呀?

回復 1# MissMusic 的帖子

我報左堅道個間..

我想問如果係校舍,係咪九龍塘個間比九龍城大.

剛剛去完九龍塘個間,唔多人我入去時得一個,跟住有三四個排隊,但手續簡單好快,一分鐘攪點.我第一次直接去幼稚園覺得好大間,有兩班小朋友係度上堂我個仔睇得好開心唔記得眼訓.

我都係今日行去問開, 先知原來佢咁啱呢幾日收 FORM, 我拎完打算聽日交, 佢講明得番 PM, 我問佢大唔大機會轉得番 AM, 佢話唔大, 但都諗住報咗先, 因為我後知後覺, 而家先開始幫阿囝報 N

我今朝十點倒去到九龍塘果間,有廿零人等緊, 要o係操場排隊, 有d凍, 不過唔係等太耐, 佢仲介紹有15個月可以開始返既playgroup 報, 價錢唔貴, 不過全廣東話, 唔知好唔好呢?

我都有與趣想報, 唔知有無電話可以問下詳情?

回復 12# jojade 的帖子

我個女由上年11月開始返,都係因為有朋友既bb上年上過覺得唔錯我先報,佢地既class 係75分鐘的, 大致上會分為

30分鐘室外活動或手工及玩玩具
15分鐘茶點
30分鐘唱遊

全程廣東話,不過有唱英文歌,而個個月都有主題,例如形狀:會一星期教一個形狀: 圓形, 心形,正方形,都係用中文唱遊形式去教,不過就會同你講圓形即係Circle, 心形 (Heart),正方形 (Squre) 咁,歌都係有中有英

好既地方 : (1)有室外地方俾小朋友跑下,不過呢排天氣凍就少左出去玩 (2)一班10-12人左右,有2個導師,另外唱遊時有專人彈琴,因為同一時間有2班o係唔同課室上堂, 會再有1個主任級的老師monitor 住上堂既情況 (3) 始終係學校campus 入面, 配套王算新不過好齊全, 洗手盤同toilet 都係幼稚園模式的, 如岩小朋友提早習慣返幼兒園

不足之處 : (1) 語言方面主要係廣東話, 只係唱教時會唱下英文歌同講上英文生字 (2) 地點有少少唔方便, 唔近mtr

But overall,  我覺得老師們都有愛心, , 課堂都幾organised, 第1堂已經記得我個女既名,不過如果可以多少少英文就更好

回復 3# mzlee 的帖子

你直接去佢過網頁度睇啦!有晒資料.

keio,
多謝你的分享, 不過想問你係一個星期返一定兩日? 因為我正煩惱返幾日同埋佢唔係每group 都有位, 要排....., 現在有位的時間又唔係咁o岩我個B作息時間

回復 17# jojade 的帖子

我阿女一星期返2日, 11:00-12:15 果班, 佢放左學返到屋企食埋飯, 沖左涼就岩岩好午睡. 佢地9am class 其實都ok 不過我唔想同人迫車, 返工時間d 交通太忙了 

我果時都係預早排定架, 我11月開始上, 我8月尾就打去排隊, 果時佢地話10月頭會通知我11月有冇位

有無細B收到迦南面見信?

收到啦!219gogogo .阿仔人生第一次第一個面試