用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 態度好緊要~
go

態度好緊要~ [複製鏈接]

11初月左右, 我仲係度講話呀女d學習態度好hea....hea到好討厭嗰種.....

到12月開始考2nd呈分試, 我同佢一起打呢場仗, 結果成績果然大躍進, 佢自己都唔信咁好, 之後態度变左好多....

主動左溫習, 主動左關心揀學校既事, 好合作地練習interview動作, 自動溫書 & 默書當日晨早起身默多次.....

我真係好開心, 好安慰, 因為佢1st呈分試態度係好差架~~
唔通.....終於開左竅?? haha~  希望唔好太遲 & 黎緊3rd呈分, 有好成績啦!!
   0    0    0    0

回復 1# Siuchoi 的帖子

恭喜晒.

恭喜晒~媽咪放心晒喇!

原帖由 Siuchoi 於 11-1-12 09:15 發表
11初月左右, 我仲係度講話呀女d學習態度好hea....hea到好討厭嗰種.....

到12月開始考2nd呈分試, 我同佢一起打呢場仗, 結果成績果然大躍進, 佢自己都唔信咁好, 之後態度变左好多....

主動左溫習, 主動左關心揀學校 ...

真係聽到都"鄧"妳開心呀, 係呀, 有時我都覺得 d 細路到o左某一個時段, 好似突然叮一聲, 開"hill" 咁架. 希望我個仔都好似妳個女咁就開心lu.

原帖由 Siuchoi 於 11-1-12 09:15 發表

主動左溫習, 主動左關心揀學校 ...

我仲等緊依一日....

Me too too...

原帖由 小寶 於 11-1-12 11:37 發表
me too

魅力公主 醒目開學勳章

我由亞女5年級開始已經同佢講, 要努力la, 升中呈分la...

可惜到家下6年級, 佢都無改善過, 聖誕假前考試, 我坐低陪佢一齊溫書, 不過佢繼續hea過, 拎住本書得個"揭"字, 完全無入過腦
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

恭喜...晌重要關頭能改善左....我果個依然固我....
‹ 上一主題|下一主題