用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Tom Lee幼兒音樂班
樓主: SiuSiuPang
go

Tom Lee幼兒音樂班 [複製鏈接]

原帖由 juennov 於 11-1-18 16:08 發表

你小朋友係返閒日定係六, 日???平多唔多??

都平百幾蚊架,我地上平時7-8果d,家長放工都夠時間去架.
Music Wonderland搵工人陪都ok,因為唔使練琴,但JMC要陪佢上好d

多謝大家回覆...
我問過沙田幾間都係得閒日下午, 唔係咁岩我地, 一來我女讀下午班, 二來我想同佢上, 我想課餘可以一齊玩下練習下...
原來閒日有夜晚咁好好啊, 我可以同佢上之餘, 又平好多啊(一個月平$140!!!). 等我"捕"住呢d時間先...

原帖由 bbpeter 於 11-1-18 16:01 發表

TL呢個music course當然有教節奏,高低音呢D基本嘢啦,
呢個我唸你唔駛擔心了.佢教的內容比呢兩個要求仲要多呢.

我相信樓主係講緊toddlers o個個course (for aged 2-3), 唔係music wonderland or junior music course, 以我理解, toddlers真係playgroup咁既模式(個staff都係咁介紹), 而到mw/jmc先有你地講節奏,高低音呢D嘢學, 我諗我同樓主想要既野一樣. 我自己都唔選擇toddlers個course住.

原帖由 Step_C 於 11-1-18 17:49 發表
多謝大家回覆...
我問過沙田幾間都係得閒日下午, 唔係咁岩我地, 一來我女讀下午班, 二來我想同佢上, 我想課餘可以一齊玩下練習下...
原來閒日有夜晚咁好好啊, 我可以同佢上之餘, 又平好多啊(一個月平$140!!!). 等我" ...

好多家長都話要"吼"住報TL的音樂班.其實咁樣未必揾到你想報讀的班別或理想上課地點.
應該上TL個web site, 喺音樂藝術中心入面到網上登記,到有合適既班會有Email 通知架嘞!!!

原帖由 share123 於 11-1-18 17:00 發表

都平百幾蚊架,我地上平時7-8果d,家長放工都夠時間去架.
Music Wonderland搵工人陪都ok,因為唔使練琴,但JMC要陪佢上好d

唔怪得喺走廊坐咗好多工人喺到
應該係啲家長偷懶吧.

原帖由 juennov 於 11-1-18 19:09 發表

好多家長都話要"吼"住報TL的音樂班.其實咁樣未必揾到你想報讀的班別或理想上課地點.
應該上TL個web site, 喺音樂藝術中心入面到網上登記,到有合適既班會有Email 通知架嘞!!! ...

係呀, d職員都係咁講, 所以我登記左啦. Thanks~

回復 26# juennov 的帖子

系要一起上堂架,不過有d時間,比如下午四點,返工既家長陪唔到,所以我自己會揀7-8,雖然麻煩d,但自己陪到嘛

其實家長係要陪同小朋友一齊上堂架, 親子班既理念係想爸爸媽媽陪住小朋友上堂, 可以幫小朋友壯膽,唔好怕羞, 同埋令佢哋安心啲聽Miss教學.
仲有一齊唱遊時可以增進親子的感情.返到屋企,父母仲可以同小朋友練習返上堂學過既嘢.
我嗰時去music wonderland 時, 啲爸爸媽媽同啲小朋友都唔知玩得幾開心.(其實我覺得啲父母好似就玩得開心過啲小朋友添 )
‹ 上一主題|下一主題