用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 孫方中幼兒園(穗禾)好嗎比d意見?
go

孫方中幼兒園(穗禾)好嗎比d意見? [複製鏈接]

醒目開學勳章

有無媽媽的小朋友讀過此校呢? 老師有愛心嗎?
   0    0    0    0

我都有報同收左, 因為近我屋企, 請大家比D意見, THX

醒目開學勳章

你報全日定半日呀? 我報半日班, 你係出年9月先返學定會插班呢? 我問過如我插班的話就只有全日班有位, 而家仲考慮緊!

我想囝囝2011年12月插班, 但沒有半日班, 只有全日班咋. 我都考慮緊讀全日好唔好, 我首選係半日.

你哋好呀....

我都同BB報咗呢間, 會係2011SEP入讀上午班, 老師就好NICE, 因為我都有同小朋友返吓SAT的PLAYGROUP...,但好唔好學倒D咩我都未知。

其實讀半日同全日都各有長短的, 本人其實好想BB返全日, 因為佢成日係屋企無時停, 有時又好惡好難教, 好想佢返學見識吓, 遵守吓紀律同人相處吓, INTERVIEW老師都話全日會學多好多野, 自理能力一定好過返半DAY, 你哋都唸倒半DAY眨吓眼就放學啦....., 唉, 我99就叫我唔好比BB讀,太細喎 ,最後唯有一人讓一步比佢返住半日先囉。

我報左孫方中兼比左留位費(半日AM), 另外仲有一間BOXHILL國際學校收左又係比左錢(半日AM), 依家都唔知揀邊間好?

孫方中平D但要坐車去
BOXHILL貴好多但零距離

大家有何意見?

醒目開學勳章

Hi mbdcarol

你係咪住火炭架? 佢話有校車喎? 不過如讀半日班放學就無了.

原帖由 mbdcarol 於 11-1-18 14:28 發表
我報左孫方中兼比左留位費(半日AM), 另外仲有一間BOXHILL國際學校收左又係比左錢(半日AM), 依家都唔知揀邊間好?

孫方中平D但要坐車去
BOXHILL貴好多但零距離

大家有何意見? ...

2間應該唔同style ?  孫方中會唔會係local stream?

醒目開學勳章

係呀, 我諗孫方中係你預佢返去玩下, 學習群體生活, 自理方面等, 如你著重學術性的話, boxhill應該啱d!

小思,

我係住起火炭呀! 所以全部揀同區....
孫方中同BOXHILL 係兩間唔同類型嘅學校, 之不過反而係驚BOXHILL成日掛住玩咩都學唔到, 因為我個仔比較好動, 可能仲顛d........最慘係樂基waiting list.

大家會點揀?

醒目開學勳章

回復 7# 小思 的帖子

我都係住火炭架, 樂基又係waiting list! 其實我最想都係入樂基啊!

我估樂基都無望, 小思你仲報左邊間呀?
我剛寄左信去九龍塘劍鳴, 仲未舍interview時間!

原帖由 mbdcarol 於 11-1-20 13:07 發表
我估樂基都無望, 小思你仲報左邊間呀?
我剛寄左信去九龍塘劍鳴, 仲未舍interview時間!

我都係樂基waiting list...
劍鳴擺明收大仔,我個女0908, 唔報喇....
今年0既競爭好似好激烈?!! 出生率真係高左咁多??

其實年年都話競爭激烈, 沙田區好少N1選擇!

醒目開學勳章

mbdcarol,

無啦, 而家爭係"好時光"未知結果咋!

點解招牌都會串錯字嫁.....???

好擔心啊!

學校網址
http://www.sfckg.edu.hk/home.php

係咪國語拼音呀?

我阿囡呢家讀緊n1全日班, d老師真係好nice架, 我阿囡初初頭一個星期返學未慣, 入去園時喊住入, 但出黎時就好開心,呢家阿囡習慣左, 老師又錫佢又好照顧佢, 可能阿囡好細粒啦, d大哥哥大姐姐都好鍾意同佢玩, 阿囡真係開心左好多,短短返左3個星期, 由唔識講野到呢家開始講多左野喇, 學得好快

醒目開學勳章

ctcp0424,

聽到你咁講真係放心晒! 我都希望阿囡好似你囡囡咁有咁好既轉變! 好時光收左佢我都無留位, 一心一意俾佢讀呢間, 係呢? 你有座校車的嗎?

回復 19# 小思 的帖子

小思,
我阿囡冇坐校車呀, 係我接佢返學, 因為我都係住係附近,你幾時先入學呀?
‹ 上一主題|下一主題