用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope letter
樓主: LuLuciaMa
go

Good Hope letter [複製鏈接]

Rejected

我都覺得唔係好公平, 老師好明顯對我個女無興趣, 無咩同佢傾計, 只係同其他小朋友傾計OR唔出聲, 我個女好難得主動問老師問題, 執野時唱CLEAN UP歌仔, 又唱GOOD BYE SONG俾老師聽, 之前老師問小朋友叫咩名, 全組人得我個女同另一個肯講, 老公答問卷佢話唔太差, 雖然我同老公唔多算係專業人士, 但係都唔係搵一萬幾千嗰啲, 最終竟然係 reject.............

回復 102# chowhui97 的帖子

我都有同感!
基本上我個女個日同你差唔多....唔多比老師理會...難得肯主動問野同講野比老師聽...但係老師冇比反應佢...攪到佢無哂興趣。真係唔明佢點評分....

醒目開學勳章

可能個答案唔係佢地想要嗰D,所以reject。其實可能小朋友嗰part係唔計分,只係計你份申請表同埋問卷。

字體是否整齊及整潔

咁恐怖?

原帖由 yywing 於 10-12-24 22:47 發表
可能個答案唔係佢地想要嗰D,所以reject。其實可能小朋友嗰part係唔計分,只係計你份申請表同埋問卷。

字體是否整齊及整潔

其實呢種group interview 對亞女呢D細女簡直係魔咒, 上次IN 崇真又係group in, 都係衰左, 其餘得個D全部個別IN, 因為佢咁細個, 同組可能有大佢一年半年的小朋友, 咁點比喎, 咁多人係度佢又可能怯場

上午正取生, 要講一講, 我地唔係教徒, 亦冇識人, 唔係內定, 有OFFER完全覺得係合老師眼緣, 因為每個小朋友佢淨係問咗一句 : 你叫咩名呀? 跟住就SAY BYE BYE! 依家真係好頭痛, SC 定係 GH好呀?

my girl receive the a.m. offer, really sooooo happy....

KV, SC & GH 都係 waiting, 點算?

原帖由 pumpumpurin 於 10-12-24 22:43 發表
我都有同感!
基本上我個女個日同你差唔多....唔多比老師理會...難得肯主動問野同講野比老師聽...但係老師冇比反應佢...攪到佢無哂興趣。真係唔明佢點評分.... ...

但您的囡囡不是收了嗎?

回復 1# may12 的帖子

May12,

有我陪你 kv, sc waiting, gh reject, 聖羅撒9成reject, 因為阿囡全程唔出聲!慘!到現時為至一間offer都未有,這個 X'mas 不快樂!

我仲未收到信,咁係唔係有offer 先收信,遲收就......

回覆 111# ML710 的文章

唔好唔開心 ~~~
最緊要小朋友快樂成長,身體健康
跟囡囡過一個快樂聖誕吧 !

回復 1# 008mama 的帖子

008mama,

多謝你呀!睇0黎 weekend 去interview 既節目要持續好幾個月了!
祝你同你既寶貝聖誕快樂!

回復 3# 08bearbearhung 的帖子

I still have not received letter too.

回覆 114# ML710 的文章

我都希望你唔好唔開心,嘗試打電話去求位.或者有奇積出現.我到而家都係得一間有offer,其餘2間waiting,一間rejected,等緊3間result,唔好灰心.merry christman.

下...真架?!  真係問左咩名就無再問其他野, 之後 bye bye, 就有 am offer 呀?

我囡問左好多野, 先要佢地同隻兔仔 say hello, 之後問名, 我囡做左 & 答左.  之後再派一人一藍玩具, 我囡係一副木既數字puzzle, 問左佢三個數目字, 我囡答晒: three, seven & nine.  又再問左數目字下既圖案係乜 (數目字下例如 2 有兩個apple, 問我囡係乜黎), 我囡答晒: apple & ballon.  之後老師逐一派糖, 我囡一接過就講 thank you.  走亦有同老師講bye bye.  我覺得係 in 得好好的, 不過都係得waiting list.  果日我都覺佢點比分呀, 一個老師問, 另一個老師係後面揸住 d 表, 七個小朋友, 睇都睇唔切啦, 邊個打邊個都可能分唔清啦...唉...只好講唔好彩~  

原帖由 wongsara 於 10-12-24 23:33 發表
上午正取生, 要講一講, 我地唔係教徒, 亦冇識人, 唔係內定, 有OFFER完全覺得係合老師眼緣, 因為每個小朋友佢淨係問咗一句 : 你叫咩名呀? 跟住就SAY BYE BYE! 依家真係好頭痛, SC 定係 GH好呀? ...

回復 111# ML710 的帖子

唔好唔開心,因阿囡已好叻啦!

回覆 117# Tazman 的文章

我個囡同你問d 野一樣,全部都有答,我覺得佢in 得好好,都係waiting, 可能我自己做得唔夠好
‹ 上一主題|下一主題