用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope letter
樓主: LuLuciaMa
go

Good Hope letter

原帖由 hellokitty0429 於 10-12-30 18:06 發表

請問GH kinder課程是否太淺?

我唔覺課程太淺, 3 歲人仔你想學D 咩, 學有禮貌, 養成良好的習慣對我來說已很好, 只是和 St. Cat , KV 比就有所不及吧

GH kinder 的老師是否大部份較年輕,資歷較淺?

原帖由 mimimomo6 於 30/12/2010 20:06 發表

我唔覺課程太淺, 3 歲人仔你想學D 咩, 學有禮貌, 養成良好的習慣對我來說已很好, 只是和 St. Cat , KV 比就有所不及吧

另外GH kinder的老師是否大部份都較年輕,資歷較淺?如是,這樣會否影响女兒的學習質素?即是她們教學經驗淺,會不會不懂教小朋友?

回復 1# 凍O茶多甜 的帖子

每間幼稚園的老師都很年輕(except kv部份老師 ) , ghs 和其他kg一樣.  老師們都十分好, 有方法, 小朋友也聽老師話.
~easybring~

原帖由 easybring 於 10-12-31 10:55 發表
每間幼稚園的老師都很年輕(except kv部份老師 ) , ghs 和其他kg一樣.  老師們都十分好, 有方法, 小朋友也聽老師話.

我認為老師年輕有活力熱誠更好。哈,我看到GH有幾位老師十分漂亮,感覺GH揀老師同揀學生一樣。

YORK D 老師又短裙, 又靚女年輕, 我老公話如果阿囡喺YORK讀, 佢會多D接送放學喎!!  

又係話GH無以前咁好的言論,又係聽人地講。雖然我是GH kinder家長,幼稚園部的而且確在課程上未及得上九龍塘的某些幼稚園。但成日話GH唔好,冇以前咁好,點唔好呀?我好想知道d實質例子。如校內外成績大倒退呀、學生犯事俾差人拉咗呀、學生連群結黨蝦蝦霸霸呀等等嘅例子。好讓我處之泰然,疊埋心水等大抽獎,抽到邊間就讀邊間。橫掂如果GH真的差到好似你地'齋講'或'道聽塗說'咁的話,出面求其讀一間唔洗錢都好過GH啦!.

平心而論,可能d家長有其他幼稚園作比較啦,所以咪覺得差左。同埋,佢地在語文方面,又擔心涵接唔到小一gra!!加埋,最近有負面新聞,所以影響左!!

" deleted "

我住西九,請pm保母車資料給我,thanks!

原帖由 Tazman 於 10-12-28 12:05 發表
我住九龍城, 問左保母車, 接左我地再去太子道, 又再去西九個幾個屋苑, 之後先過西隧, 成個車程要 1.15 - 1.5 個鐘.  一來一回差唔多成三個鐘, 上三個鐘課, 我覺得小朋友好辛苦囉 ~

...