用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪最尾係會揀又一村??
樓主: bbkiri
go

有無媽咪最尾係會揀又一村?? [複製鏈接]

回復 39# dolphinmama 的帖子

我係全日呢

ML710,
又一村面試簡單到冇人信,問小朋友叫咩名,俾個公仔問下d眼耳口鼻係邊,叫佢指下自己的眼耳口鼻或媽媽的又係邊(是旦一樣),可能會叫小朋友餵公仔飲奶,俾個波推俾小朋友再叫佢推返俾老師,問係咩來的,問下顏色,玩排積本(由細至大),好似係咁上下.

其實真係好易,最重要係老師好nice,小朋友一定發揮到!

momopanpan,
我有想過全日,但諗諗下半日都好,放學後去學其他野都得.

回復 2# dolphinmama 的帖子

唔該晒!

原帖由 dolphinmama 於 10-12-24 23:59 發表
我係呀,但未知會唔會去見禮賢啦,講真,我培正同宣道都可以放棄唔去考,真係好大可能連禮賢都唔in嫁啦,因為唔想攪咁多,又一村呢間學校都唔係太差,俾仔仔有個美好的環境學習已經很好了!
我仔仔係am班,你呢? ...

我都係差禮賢未in, 應該會試埋呢
我囡都係收0左又一村讀am班

原帖由 momopanpan 於 10-12-24 12:15 發表
lepetitrat
我哋兩個個情况原來一樣呀!我個仔又係超唔識講
嘢,所以心儀嘅學校完全無份, 有啲都明知無機就唔去考例如KV咁,我都想有個美孚媽咪friend㗎,你可以pm我呀!
但我連地利亞留位費都冇交因為唔想side錢所以一有兩間 ...

我考完又一村交左留位費先考地利亞,仲記得話可能打打風學校改左時間,之後沒打風都要遲一個禮拜in地利亞,屈住要交兩間因為daddy想bb讀地利亞。。。如果又一村5收都沒得選。。。bb 5識講野真系好輸sit lor!!! 又一村直頭見距5識講野,一兩分鐘就話Byebye...一開始仲以為一定5得,之後竟然話有位,我都嚇一跳,所以成日覺得距好似來者不距

回覆 5# dolphinmama 的文章

Dolphinmama,

我15號in 左又一村喇!老師非常nice,校舍好大,4月新校舍完成擴建,我in pm班,老師話可以寫信轉全日,想問下你知唔知k3派小一,多數會派去邊呢?
謝謝你的information!

ML710,
其實又一村的校舍是最吸引我們的!
至於佢小一派位,我真係唔多清楚了,只知道在又一村讀的小朋友,好多都會出外"進修"下,然後就考到一d唔錯的小學,但唔錯成點我就真係唔知啦,以我所知的,近彩色的,st. joseph有朋友個仔考到,其他真係唔知,但學校個報告板有貼出來的(有bk的媽媽提及過),你去交留位費時留意下啦~~~
‹ 上一主題|下一主題