用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖瑪加利男女英文中小學
go

聖瑪加利男女英文中小學 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問這間中學係BAND 幾?
校風和成績好唔好?
TKS!
   0    0    0    0

can anyone share?

Thank you very much, is that ur kid study at SMC secondary?

尚宮大人, can u respone by ur own opinion, plz dont repeat those information that we we all know, thz!

原帖由 chansuifong 於 10-12-26 01:18 發表
朋友個仔讀緊中5, 細妹個女讀緊中2, 但見他平均分不是很高, 名次都排得好前, 相信學校的學生程度不是太高, 聽她說每科的成績都有好多人吾合格, 他中一時是派得吾好叩門入的, 但她的同學比她成績更差的都收了, 所以我 ...

Thank you, 請問第一批由小學升上中學的小朋友,是否今年中二or中一?他們的學術水平怎樣?

今年中學得38個位比外來生(包括法文學生), 相信競爭一定會大左.  要主科操行B+以上才收申請表. 證明佢地有信心收到高質數學生, 有冇人己收到INTERVIEW通知?

回復 10# chansuifong 的帖子

嘩!乜咁大件事,學校有無交代事件?

其實我對這間學校的了解並不深,是否能夠令學生做到self-learning和life learning呢?佢哋點教學生呢?

回復 2# chansuifong 的帖子

個男仔無出聲, 比老師cool頸?
係個老師無端端cool 學生頸?  
定係個男仔口臭撩老師 搞到老師頂唔順發火cool佢頸, 之後個男仔唔敢出聲?

咁佢地中學部校風overall 到底好唔好呢? 真係好想知.

其實我對這間學校的了解並不深,是否能夠令學生做到self-learning和life learning呢?佢哋點教學生呢?

醒目開學勳章 王國長老

版主按:
閣下已不只一次在不同的小學討論區中發出相同的內容 (只是改學校名稱而已)

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2169341&extra=page%3D1

此乃違規行為 (Crosspost). 如有再犯, 管理員會將你禁言/封戶. 敬請注意.

原帖由 尚宮大人 於 10-12-26 10:29 發表

聖瑪加利男女英文中小學《全面評鑑》:
http://www.edb.gov.hk/FileManager/EN/Content_6313/st_margarets_co-edu_eng_s_p.pdf

審計署披露「聖瑪加利」違規事項1教育 ...

‹ 上一主題|下一主題