用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Class size [複製鏈接]

Does anyone know how many students are there in each class?

Thanks.
   0    0    0    0

好似一班有40人(如有錯, 請更正).

另外, 我想向kts家長請教一下, 我很喜歡kts環境, 想問kts是否中文小學, 學校英文程度(oral)足夠嗎?

話者咁講
佢唔係叫英文小學 但
中文用普通話
數學用廣東話但小二開始有少量英文數
英文有Oral Lesson and Phonic lesson 各一
     高小會變兩堂Oral (都係外籍老師教)
G.S.用英文書 英文教
再配 電腦 音樂 體育 德育 視藝 科研等

原帖由 gundomwing 於 10-12-15 16:39 發表

另外, 我想向kts家長請教一下, 我很喜歡kts環境, 想問kts是否中文小學, 學校英文程度(oral)足夠嗎?

Can a KTS parent please confirm whether the class size is 40?

Thanks.

原帖由 gundomwing 於 10-12-15 16:39 發表

今年小一每班約35-38人

我睇番全部佢哋舊年的相,每班約34-35人!

原帖由 heiheikeikei 於 10-12-15 17:30 發表
話者咁講
佢唔係叫英文小學 但
中文用普通話
數學用廣東話但小二開始有少量英文數
英文有Oral Lesson and Phonic lesson 各一
     高小會變兩堂Oral (都係外籍老師教)
G.S.用英文書 英文教
再配 電腦 音樂 體育 德 ...

heiheikeikei 多謝您的回覆.
其實我和小朋友都很喜歡kts的校園環境, 品德及自信教育, 升中派位好.  但是有少少擔心學校語言環境稍欠不足, 各位kts家長可否分享你們子女的英文程度 (oral) 可以嗎? 謝謝

gundomwing
Oral 足吾足要視乎你要求。如果家庭全英語,當然無問題。好似我咁,家庭全廣東話,我仔一星期有一日上英文劍橋班,外藉人教,我就算喇。So far都應付到學校。

原帖由 gundomwing 於 10-12-16 10:23 發表

heiheikeikei 多謝您的回覆.
其實我和小朋友都很喜歡kts的校園環境, 品德及自信教育, 升中派位好.  但是有少少擔心學校語言環境稍欠不足, 各位kts家長可否分享你們子女的英文程度 (oral) 可以嗎? 謝謝 ...

oscarmama,

謝謝分享:D
‹ 上一主題|下一主題