用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2011-2012 大家一齊報到啦 !
樓主: wsbobo826
go

2011-2012 大家一齊報到啦 ! [複製鏈接]

係呀,放番正常,開始返3小時了

原帖由 sonic_bebe 於 11-9-7 16:43 發表
想問下大家, 知唔知 14/09 & 16/09 放幾點?

都已經好叻呀,我有時都覺得自己太煩,成日問,但又好想知....

我見手冊老師寫左日期及蓋左放假的印仔,家長駛唔駛簽名架??

原帖由 CAFECAFE28 於 11-9-7 17:49 發表
我都好想知佢地係學校做乜, 咁阿女又唔講, 只係講食包..排列痾v, 激死

係呀, 阿好都話老師比餐具同杯杯, 自己唔需要拎杯.

大家好,我仔08年12月,下午班,萍果組。我都發覺個杯好似冇用過,問佢就keep住話自己 同話食包(昨天蛋糕)。其它乜都冇講。問佢有冇唱歌或睇書就答我做功課

其實只係第一個星期姐,比d時間佢地適應下,遲少少就會一五一十咁講翻晒比你地知架喇.

5-6/9食芝麻包, 7/9食瑞士卷, 8/9食餅乾同月餅.
6-8/9呢3日無用水杯, 8/9直情茶杯袋裡既野係無用過,我個女話出o左去第到食,唔係係課室食.

仲有5/9玩積木, 6/9玩波波, 7/9玩積木, 8/9玩滑梯.

del........

好叻叻呀,小朋友講咁多比媽媽知....

原來有芝麻包,唔怪之得我小朋友話有芝麻,唔鍾意食,好多小朋友都無食啦......

原帖由 愛麗C 於 11-9-8 23:00 發表
其實只係第一個星期姐,比d時間佢地適應下,遲少少就會一五一十咁講翻晒比你地知架喇.

5-6/9食芝麻包, 7/9食瑞士卷, 8/9食餅乾同月餅.
6-8/9呢3日無用水杯, 8/9直情茶杯袋裡既野係無用過,我個女話出o左去第到食,唔係 ...

我都係蘋果組呀,你好呀~~

我問小朋友,佢話老師比左隻粉紅色杯佢飲,幾日都係飲水

原帖由 wlltsang 於 11-9-8 21:04 發表
大家好,我仔08年12月,下午班,萍果組。我都發覺個杯好似冇用過,問佢就keep住話自己 同話食包(昨天蛋糕)。其它乜都冇講。問佢有冇唱歌或睇書就答我做功課 ...

原來要簽名,我以為無野就唔駛簽添~^^||

仲會再分四隊,唔知係咪已經分左架呢?

原帖由 jt_ct_mami 於 11-9-8 23:46 發表
Hello, 咁多位 K1 家長你哋好!剛剛路過,答吓咀。

本手冊雖然老師冇嘢寫,但學校都會要求家長每日都簽名。

除咗茶點之外,你哋小朋友有冇同你哋講自己屬於邊隊? 因為你哋之前以顏色分隊只係喺遊戲週用,呢個星期,老師已經將 ...

哈哈~你地d小朋友仔好叻喎~
我個仔仔無乜野講,試下問佢:你今日食左乜啊? 仔仔答:燒賣
查實次次問佢食乜野,佢都會答燒賣,因為佢最愛食!
不過仔仔返左學之後,返來會同我地講:各位小朋友再見! 哈哈   

原帖由 jt_ct_mami 於 11-9-8 23:46 發表
Hello, 咁多位 K1 家長你哋好!剛剛路過,答吓咀。

本手冊雖然老師冇嘢寫,但學校都會要求家長每日都簽名。

除咗茶點之外,你哋小朋友有冇同你哋講自己屬於邊隊? 因為你哋之前以顏色分隊只係喺遊戲週用,呢個星期,老師已經將 ...

好勁呀...你小朋友識講咁多野比你知.

好攪笑呀你小朋友.....遲下可能真係會有燒賣架

我個仔話老師鬧唔自己除褲
咁跟住呢兩日呢去尿尿時,佢真係自己除同著~

原帖由 happykaho 於 11-9-9 09:18 發表
哈哈~你地d小朋友仔好叻喎~
我個仔仔無乜野講,試下問佢:你今日食左乜啊? 仔仔答:燒賣
查實次次問佢食乜野,佢都會答燒賣,因為佢最愛食!
不過仔仔返左學之後,返來會同我地講:各位小朋友再見! 哈哈    ...

你地有無收到老師電話呀?我識有位媽媽話老師有打電話提佢今日帶月餅同匙

不過我就無收到......

無收過電話喎

今朝問阿女老師有無同佢地分組,佢話無喎.

你哋D小朋友好勁呀,講到咁多嘢俾你哋知!我冇收到电話,不過放學時俾老師話我好幫呀仔拿書包

回覆 116# wlltsang 的文章

咁又係喎,書包唔係重應該自己拎呀.應該要訓練佢地自理.

唔知點解覺得有收到電話,即係老師有做到野,又可以趁機問下佢小朋友返學點麻~~呵呵

原帖由 愛麗C 於 11-9-9 10:57 發表
無收過電話喎

我尋晚收到miss 來電, 講小女在校情況, 好叻叻呀..無喊過.

嘩,我都好想收到呀~~
囡囡好叻呀~~

原帖由 CAFECAFE28 於 11-9-9 11:25 發表
我尋晚收到miss 來電, 講小女在校情況, 好叻叻呀..無喊過.
‹ 上一主題|下一主題