用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2011-12年小一收生通知區
樓主: perfect32
go

2011-12年小一收生通知區 [複製鏈接]

校車有冇半程搭就真係考起我,不過妳可以打電話去問吓,負責KTS的校車公司是開大旅遊服務有限公司。電話: 23091116

另外要更正一下學校早上開門時間是7:30(不是7:15)。

原帖由 貝拉 於 11-1-12 19:30 發表
再一次多謝兩位的回應.  如果係咁, 我可能同個囡搭巴士好過.  我住沙田第一城, 坐巴士(唔塞車)10分鐘就到九龍塘, 我會係早上試搭先.  照今年的校車時間, 要6點40分上車, 實在太早, 如果我自己帶佢返學, 可以7點3先出 ...

回覆 59# 貝拉 的文章

其實我仔仔在我住的那區也派到一間不錯,也是我們第一志願所揀的學校。不過KTS無論在校園、校風、校網、學術成績以至校長的熱心及老師對學生的關愛等各方面都有着水準以上的評價,這是十分難得的。

特別值得一提的是學校對家長的支援,我和husband參加了一個學校為小一家長舉辦的增益課程,由駐校社工、高年級家長、甚至校長本人親自抽時間去分享教育子女的心得,我相信這些不會是每間小學也會投放資源去安排的。

回復 3# Jasontsangmama 的帖子

jasontsangmama,

溫馨提示: 其實忘記做功課( whatever reason) 係唔可以早上補做, 一律當欠交.  你仔仔偷雞補做咋.  大女話正確程序要先問准該科老師先可以補做.

回復 63# Yanamami 的帖子

Yanamami, 謝謝妳提醒!還好的是阿仔只是開學初期還未習慣收拾好要帶回家的習作及工作紙,所以才會做漏功課。現在適應了,漏帶的問題已沒有發生。

不過還是要感謝妳和妳囡囡的提示!:kissyou: :kissyou:

KTS收左我小朋友, 請問是否可以參加大抽獎呢 ?

回復 1# HP8080 的帖子

Of course you can.

Thanks ^^

原帖由 Yanamami 於 11-1-18 07:57 發表
Of course you can.
‹ 上一主題|下一主題