用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基華小學(九龍塘) 請問你們孩子是在學校訂飯?或是帶飯呢? ...
go

請問你們孩子是在學校訂飯?或是帶飯呢? [複製鏈接]

請問你們的孩子是在學校訂飯?或是帶飯呢?或是家長送飯呢?
因為小女明年入讀,想知學校午餐情況如何?
謝謝分享.
   0    0    0    0

原帖由 choifung618 於 10-12-13 18:32 發表
請問你們的孩子是在學校訂飯?或是帶飯呢?或是家長送飯呢?
因為小女明年入讀,想知學校午餐情況如何?
謝謝分享.

如果住得遠就係學校訂飯, 應該都唔難食, $16一餐, 供應商原美係美心快餐集團. 有枱墊 + 餐具送.
帶飯又要晨早prepare. 又要帶住個飯盒上校車, 個書包又重, 好"論盡".
送飯的話學校門口有架餐車, 家長將校盒放在餐車, 到lunch  time 小朋友會自己攞上課室.

謝謝你的分享.
以你所知大部份同學是帶飯或訂飯呢?

原帖由 HIN2003 於 10-12-14 11:21 發表

如果住得遠就係學校訂飯, 應該都唔難食, $16一餐, 供應商原美係美心快餐集團. 有枱墊 + 餐具送.
帶飯又要晨早prepare. 又要帶住個飯盒上校車, 個書包又重, 好"論盡".
送飯的話學校門口有架餐車, 家長將校盒放在餐車 ...

原帖由 choifung618 於 10-12-15 16:00 發表
謝謝你的分享.
以你所知大部份同學是帶飯或訂飯呢?

我諗訂飯多, 我囝囝的同學住九龍城都係訂飯.
應該唔多家長送飯, 我試過LUNCH TIME 到學校, 架餐車上都係得三幾個飯盒. 可能  d 學生晨早帶埋返學呱.

明白了,因為我地住得唔遠,我打算送飯,但我老公想阿女跟大圍做法,如果多人訂飯就訂飯囉,thanks.

原帖由 HIN2003 於 10-12-15 16:16 發表

我諗訂飯多, 我囝囝的同學住九龍城都係訂飯.
應該唔多家長送飯, 我試過LUNCH TIME 到學校, 架餐車上都係得三幾個飯盒. 可能  d 學生晨早帶埋返學呱.

原帖由 choifung618 於 10-12-16 16:46 發表
明白了,因為我地住得唔遠,我打算送飯,但我老公想阿女跟大圍做法,如果多人訂飯就訂飯囉,thanks.

咁開學時訂住飯先, 如果囡囡覺得唔好食, 就送飯.
‹ 上一主題|下一主題