用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 kv有冇rejected letter???
go

kv有冇rejected letter???

有冇人收到kv rejected letter呀, 我見個個都係waiting list既!!!

我有朋友收到REJECT LETTER.

真係有REJECT LETTER?
我喺呢度聽過有小朋友IN IN吓走開咗,
又唔係好聽話都取錄咗...
如果有人係收到REJECT LETTER既,
咁佢小朋友緊係IN IN吓走去打筋斗啦~

我有收到reject letter. 囡囡interview 果日,全程樹熊上身,攬住daddy 唔放. 乜野都唔答.  仲衰過in nursery.

My friend got reject letter,  her son answer all questions and sing ABC song! don't know why got reject letter!    Any one know how many reject letter they sent out?

失望到絕頂!佢個仔仲要唔係周圍走,話唔聽嗰d小朋友!interview嗰時比分嗰miss仲好似好鍾意佢咁,所以都有小小期望,waiting list都好呀!

我個女都係reject.

我有D懷疑佢地將取錄同REJECT既人掉亂咗!!

醒目開學勳章

回復 10# tiroro 的帖子

唔好嚇我啊,我囡囡收左AM offer,留位費都交左喎

個人覺得學校睇50%小朋友表現, 25%家長表現25%家長background. 我識既朋友. 差不多都有kv offer.
小朋友in 得好. 家長亦是名校學生/是專業人士.
兩個條件下. 收既機會高達 80%.

醒目開學勳章

HAHA! MAYBE老師叫妳唱妳唔唱咁有性格就比OFFER妳啦! 所以老師叫妳唱妳就唱咁冇性格就唔比OFFER妳啦!
講笑咋!

原帖由 kmmum 於 10-12-10 18:17 發表
個人覺得學校睇50%小朋友表現, 25%家長表現25%家長background. 我識既朋友. 差不多都有kv offer.
小朋友in 得好. 家長亦是名校學生/是專業人士.
兩個條件下. 收既機會高達 80%. ...

好難講....我識人daddy係醫生,媽咪係營養師(佢填full time mom)......都reject呀!!! 可能因為小朋友只識英文唔識聽中文掛...

原帖由 mini_cc 於 10-12-10 21:50 發表

好難講....我識人daddy係醫生,媽咪係營養師(佢填full time mom)......都reject呀!!! 可能因為小朋友只識英文唔識聽中文掛...

舊年我朋友個女唔係好識廣東話都收咗~
咁你朋友有無填讀緊pn丫?
反而而家我想知呢part重唔重要~

我覺得冇乜可能睇埋家庭背景, 反正張表你填做乜都得, 又唔駛你比證據既...

原帖由 tiroro 於 10-12-10 22:45 發表

舊年我朋友個女唔係好識廣東話都收咗~
咁你朋友有無填讀緊pn丫?
反而而家我想知呢part重唔重要~

佢個仔8個月大已經返playgroup,2歲開始返pn囉

樓主, 我知你真心想知答案, 但你個post會好傷人心
我就係收到rejection letter, 兩個都係專業人士, 住九龍塘, 囡囡有答部份問題, 無唱歌
所以, 您個小朋友有waiting好叻架啦, 我真心但一路滴住血地話你知...

醒目開學勳章

回復 13# Imagist 的帖子

我地個外甥咪係咁樣囉,老師叫佢唱唔肯唱,叫左三次,最後果次叫佢不如唱比媽咪聽先先至肯唱,結果都收左AM offer

回復 1# sharon26788 的帖子

Ths situation really happened in every KG. I witnessed the similar  case in other KG.