用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等緊去九龍禮賢學校interview的家長們入黎傾吓啦~ ...
go

等緊去九龍禮賢學校interview的家長們入黎傾吓啦~

唔知你地已經交左幾多間留位費呢?
我地就3間喇...$660 x 3
真係幾肉痛....

要等到1月21日先in...2月先知結果...
等到頸長...
禮賢其實係我首選...
不過唔知係唔係等得耐又唔知係唔係in左成7間..
間間都有佢地好壞之處...
諗完一間交唔交留位又到另一間好似又好d..又交左...
到左宜家....我好似唔記得左自己點解要首選禮賢!!
可能係自己係靠上網睇各校好壞...呢兩個月睇到麻木左,睇到...已經好亂...心都煩...
根本唔知邊間最適合仔仔....
唔想幫佢選錯啊! 希望佢可以有3年開開心心的幼稚園生涯,其實我係怕佢唔鍾意我幫佢選既學校...

老公有時問我如果禮賢收,咁係唔係就唔會諗之前俾左錢0個三間......
我上網見D家長又講到老師好有愛心...又..,真係好煩惱啊!!

唉!! 各位一齊等緊IN九龍禮賢學校的家長,
唔知你地的心情又係點呢?

妳俾咗邊三間呀?

回復 1# kwboy 的帖子

我地俾左:

1- 德貞(唔讀)
2- 又一村
3- 德信

你呢?

協和幼稚園一個咋

回復 1# kwboy 的帖子

協和幼稚園本來都諗過in,
不過因要排隊取form而放棄左 ^^

禮賢如果收你個小朋友,
你會讀禮賢嗎?

會, 好似禮賢多出路d, 但d人話協和都唔差!

我只報了禮賢一間,一心一意,等緊囉!
:-P

妳報一間、如果不收、怎辦?

你hold左三間位,仲等緊第四間,但第四間才是首選,換句話講,如第四間到時收你小朋友,即是之前三間都不會讀,那為何要hold住D位呢?
請想想其他無offer的小朋友及家長如何是好!

我咪無offer的小朋友及家長囉

原帖由 bubupepe 於 10-12-9 17:59 發表
唔知你地已經交左幾多間留位費呢?
我地就3間喇...$660 x 3
真係幾肉痛....

要等到1月21日先in...2月先知結果...
等到頸長...
禮賢其實係我首選...
不過唔知係唔係等得耐又唔知係唔係in左成7間..
間間都有佢地好壞 ... 我上網見D家長又講到老師好有愛心...又..,真係好煩惱啊!!

我都見好多媽媽贊禮賢的老師好有愛心, 但除此之外, 有無其他的好處呢?

禮賢都係我既首選 想問下係咪得一日
interview

又一村同德信
大家會揀邊間?

原帖由 momopanpan 於 10-12-10 02:09 發表
又一村同德信
大家會揀邊間?

你住在油尖區嗎?

想問禮賢幼稚園可以有幾多%入佢的小學ga ?

aaaaaaaaaaaaaaa

回復 8# vivatony 的帖子

你可以試吓下午班,
又一村學校好似仲收緊下午班,
我就係怕無offer所以幫自己個0809細仔報晒下午班。
仲報左兩間無禁多人爭既。

加油啊!

原帖由 maggie2008 於 10-12-9 23:13 發表
你hold左三間位,仲等緊第四間,但第四間才是首選,換句話講,如第四間到時收你小朋友,即是之前三間都不會讀,那為何要hold住D位呢?
請想想其他無offer的小朋友及家長如何是好! ...

我都好唔想HOLD住三間留位費,
我都好唔想白白花$660,
無奈D幼稚園間間知結果時間都唔同
俾你知左又要人快快交留位費,
我都好想等晒D結果先交留位費,
到時我一定俾一間要讀既就算。

我個係0809細仔,
德貞10尾就IN,11月頭就知就要交錢,
我唔知其他學校仲會唔會收仔仔,
局住一定要俾錢HOLD左個位先,
最少有書讀唔使四圍搵先...
宜家知自己唔讀都話左俾佢地知我地唔會讀喇!
$660咁就送左俾佢!

到又一村hold位...我日日等德信覆我...
無奈in左後成3星期都未知....
又一村知結果後又要人幾日後俾錢..
如果可以一齊知兩間都收仔仔,
我梗係會只俾其中一間錢啦!
我都好唔想白白俾$660學校賺...
兩間就$1300..架喇!
$1300可以買好多餐餸架喇!

希望你明白我都有苦衷唔係想hold住d位等要waiting的家長擔心!

原帖由 MAMAMEEE 於 10-12-10 00:16 發表

我都見好多媽媽贊禮賢的老師好有愛心, 但除此之外, 有無其他的好處呢?

我都好想知,會in禮賢的家長你地點睇呢間幼稚園呢?
點解選佢呢?