用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪會放棄KV,SC既學位, 唔交留位費? ...
樓主: twiggyland7
go

有無媽咪會放棄KV,SC既學位, 唔交留位費?

回復 53# twiggyland7 的帖子

我個囡早幾日先足兩歲,所以未讀過PN班。

I will keep SC am offer and give up KV am offer.

回復 41# leeleelee1207 的帖子

請問kv學費平成點?tks!

KV tution fees is HK$2,470 per month.  My daughter doesn't study any N1, so I think it is not critria to select children.

agree with you

醒目開學勳章

我KV am and SC waiting
就算SC最後俾offer我,我都會要KV
因為我唔想到時上小一更加幸苦,我寧俾佢早D適應,先苦後甜。KV英文oral較弱,我會自己係出面找NET。因為學費較SC平,所以其實差唔多。
至於冇咩課外活動,我會自己在星期六日,陪佢多D出街玩。或者揾D其他學術以外嘅課外活動去平衡吓。

放棄 both SC and KV am offer

希望 waiting 嘅家長有offer 啦..

Good luck.

各位家長好呀, 我個仔仔都係SC WAITING咋, KV就無報, 其實我個仔仔係超細仔(12月近尾),雖然你地好多都放棄咗SC的學位,  我好想仔仔可以入到SC呀, 但我諗都無機會架喇

我都係放棄左SC AM...................覺得KV較適合仔仔..............好期待呀........

回復 58# busy_penny 的帖子

去到呢個時候, 巳經無必要再懷疑, 因為所有野到定哂..........無必要再呃任何人..............