用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 St clare's 收到信的請update!
go

St clare's 收到信的請update!

請大家 UPDATE 落去:

Wincyjacky --- AM
DoReMi2008 --- AM
fefemom --- AM
tinyling --- AM
gloriak --- AM
qyeternity --- AM
honeyfamily --- AM
joannechow1031 --- AM
wincyjacky --- AM
ballfish --- AM  
A9109494 --- AM  
manman23 --- AM  

MBK --- PM
Tazman --- PM
AhBoMama --- PM
02040314 --- PM
Snoopywy --- PM
bbcarrot --- PM
orsiuping --- PM
小黑牛  --- PM
KJ_01 --- PM
bullbullma --- PM
sirotansiu --- PM
kylietkcfkw --- ??

Tazman,

咁st clare係咪你首選呀?定最想讀翻九龍的學校呀?

mbk,

其實幾間天主教, 有小學 & 中學既都係我首選呀.  德望就等緊 result, 聖心 & SPK 就未 in.  所以 St. Clare's 收左好開心呀.  你呢 ?  St. Clare's 係唔係首選, 之後仲 in 唔 in ?
原帖由 MBK 於 10-12-8 15:43 發表
Tazman,

咁st clare係咪你首選呀?定最想讀翻九龍的學校呀?

我仲要in呀!五間都想in哂!

(SPK,ST CLARE,SHCK,KCS,TL)

你住 hk side ?  咁你淨番兩間 in 囉...
其實我今個星期六仲有 st. rose of lima, 想唔去 lu...懶...kakaka
原帖由 MBK 於 10-12-8 15:52 發表
我仲要in呀!共五間(SPK,ST CLARE,SHCK,KCS,TL)

原帖由 Tazman 於 10-12-8 15:54 發表
你住 hk side ?  咁你淨番兩間 in 囉...
其實我今個星期六仲有 st. rose of lima, 想唔去 lu...懶...kakaka

係呀,香港區!st. rose 小學係咪要派位?你係住佢學校網內

我諗要放工後先會再有爸爸媽媽返到屋企收信啦!

回復 5# MBK 的帖子

似乎大家心儀的kinder都差不多...:D

我報了6間 (2間TL, KCS, ST. CLARE'S, SHCK & SPK)....明年一月in埋 SHCK & SPK 就finish喇......

祝大家好運 !!!

請問kcs 係邊間 ? 個個都係Focus 一條龍女校

係呀, st. rose 小學係津小, 要計分, 派位, etc...我住 41 網, st. rose 好似唔係 41 的 ~
原帖由 MBK 於 10-12-8 16:04 發表

係呀,香港區!st. rose 小學係咪要派位?你係住佢學校網內

好開心呀,收左下午 

原帖由 Winnietao 於 10-12-8 16:15 發表
請問kcs 係邊間 ? 個個都係Focus 一條龍女校

kcs 蘇浙,呢個星期呀女去見

其實知唔知收到幾多 applications 呀?
位好似有 120個, am & pm 各兩班 (total 4 班, 每班 30 人)

原帖由 Snoopywy 於 10-12-8 16:22 發表
好開心呀,收左下午 

hi, 同學仔 ~
原帖由 Snoopywy 於 10-12-8 16:22 發表
好開心呀,收左下午 

原帖由 AhBoMama 於 10-12-8 16:08 發表
似乎大家心儀的kinder都差不多...:D

我報了6間 (2間TL, KCS, ST. CLARE'S, SHCK & SPK)....明年一月in埋 SHCK & SPK 就finish喇......

祝大家好運 !!!

港島區的囡囡都係報呢d,所以in來in去都係個幾千個小朋友!

回復 3# Tazman 的帖子

當天interview,我媽媽(囡囡的婆婆:D)也有來.....她在學校門口等我囡囡時,分別與校工和校長閒談.....她八到今年有六百幾人報名.....

回復 17# AhBoMama 的帖子

比起其他學校, 咁樣唔算好多

Can anyone share : any girl who lives in Kln / NT side but being accepted?

原帖由 AhBoMama 於 10-12-8 16:53 發表
當天interview,我媽媽(囡囡的婆婆:D)也有來.....她在學校門口等我囡囡時,分別與校工和校長閒談.....她八到今年有六百幾人報名.....

又唔太多喎,同寶血差不多