用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價收信討論
樓主: alicialee1210
go

創價收信討論 [複製鏈接]

原帖由 loklok0104 於 10-12-8 16:11 發表

個職員是否只係安慰我地 , 到目前為至只有offer及waiting, 而waiting要今fax回條, offer要今個星期六註冊, 無理由收信後2日就要註冊...

Anyway, 平常心, 已經當係reject算吧! ...

我都啱啱打去學校問...有一位女士回覆我, 話佢地係分批寄出, 另外有一批是今日寄出, 可以睇吓聽日收到未...如果10號當日仍收到, 可以打電話去學校,佢地會幫我Check...

另外,我仲問: "因為我知道有部份家長已經收到通知是有offer or waiting..是不是我們往後再收到的只是reject letter呢? 而你地學校又要求waiting要於今日回覆...請問假我未收信而又是waiting..我便不是沒有機會"...那位女士回覆我說: "不會的, 我們只是分批寄出..不是有offer先寄..至於waiting問題..那是沒有問題的...若果你們於8號以後才收到waiting通知, 你們仍是可以fax給我們, 我們學校仍會接受及辦理的...

最後..好似要催我收線般...說總之10號仍沒有收到信你才打電話給我們吧.....

何苦要攪到咁倉促呢 ?
又要8號 ; 又要fax ...

回復 2# Smartterrence 的帖子

回復 93# brucesilas 的帖子

我個女係10月, 老師都有問我下午讀吾讀呀?
我答ok不過prefer am 多dd? 我係11月20日 2/F Room 6 in....一個老師nice, 另一個cool cool 地無出過聲只係一味觀察阿女...阿女in 得唔錯有答晒d問題同task, 反而我同老公答得麻麻, 明白大家好心急, 希望你地都快d收到offer 啦!!

回復 91# loklok0104 的帖子

同意, 當REJECT 便算. 平常心,共勉之.

原帖由 Smartterrence 於 10-12-8 16:27 發表

我都啱啱打去學校問...有一位女士回覆我, 話佢地係分批寄出, 另外有一批是今日寄出, 可以睇吓聽日收到未...如果10號當日仍收到, 可以打電話去學校,佢地會幫我Check...

另外,我仲問: "因為我知道有部份家長已經收到 ...

唔知究竟學校係講真, 定係安慰家長, 其實如真係第二批寄出係reject既, 學校唔應該俾家長以為有希望, 或者我諗多左......希望明日收到大家既好消息!

如分批寄,應該有Offer/Waiting/Reject的,為何這兩日一封Reject信都冇,難道咁岩所有Reject信都放埋同一批寄? 我想學校應該是安撫我們這些沒收到信的家長吧了!

回復 105# leeleelee1207 的帖子

原帖由 yktso 於 10-12-8 16:48 發表
如分批寄,應該有Offer/Waiting/Reject的,為何這兩日一封Reject信都冇,難道咁岩所有Reject信都放埋同一批寄? 我想學校應該是安撫我們這些沒收到信的家長吧了!

所以我較早前已經講過...我認為創價今年係無reject letter...waiting已經包括reject在內....如果唔係...駛咩waiting都要重新fax去申請呀~~~

好似我囝囝之前有一間in咗kg, 我都只係收waiting list...同樣又係要限時限刻要家長fax/e-mail/打電話去登記申請...跟住我直接問學校今年是不是無reject letter? 她們答覆係沒有的...waiting list已經代替了.....

I wonder the school sends out the letters according to the interview dates.  Those who have got the letter no matter offer letter or reject letter, can you please tell us when you had the interview as some had the interview on 20 Nov and 21 Nov, right?  Mine was on 27 Nov and I still have got any letters.

sorry it should be either offer letter or waiting letter not reject one

親子童讀樂

我27號in, 昨天收到信~~waiting

原帖由 Smartterrence 於 10-12-8 16:50 發表

所以我較早前已經講過...我認為創價今年係無reject letter...waiting已經包括reject在內....如果唔係...駛咩waiting都要重新fax去申請呀~~~

我反而覺得會有reject letter, 因為如只係offer及waiting, 會變成好多既waiting, 如家長收到waiting大多會fax回覆, 有咁多waiting學校點安排收後補生呢?

我27號 in 仲未收到信

原帖由 BBUU 於 10-12-8 16:54 發表
I wonder the school sends out the letters according to the interview dates.

我個女nov20下午in,尋日已經收到信

我 21 號 in, 都未有信......
我個朋友, 20 號 in, 又係未有信....

我28號in, 昨日收到信係waiting list

回復 8# BBUU 的帖子

我27號IN, 尋日收到OFFER 信

me too........
我 21 號上午 in, 都未有信......
‹ 上一主題|下一主題