用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖嘉勒女書院 St Clare's Girls' School [家長分享/交流 ...
樓主: RSG媽媽
go

聖嘉勒女書院 St Clare's Girls' School [家長分享/交流] [複製鏈接]

回覆錡E
女兒嘅社係(紫色)衫。佢係星期一選咗話劇、家政、重有兩項,但佢話唔記得填咗邊樣。我聽佢講完嚇親,問佢邊有咁多時間,佢話暫時選,未必有位。我就係怕佢留校練習太夜,唔知點落山?音樂同游水都是在家附近學。
我囡囡咪係大嶼山其中一個學生。

回覆 anitalui 的帖子

哈哈.... 妳囡囡課外活動都報得好盡情呢 .... 我知道有D活動放既時間都幾夜吓...最後一班校車都撘唔到...冬天天黑得快係山上都唔好話唔驚 >.<

我女除咗田徑就冇興趣玩其它課外活動... ( 另外都因為田徑一星期練四日都冇晒時間囉 ! )

原來妳係大嶼山那位同學仔 .... 我知有位同學仔住長洲呢... 其實我有D想知咁遠冇校車點返學 ?

你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

回覆錡E
到時再同佢傾傾,睇下參加邊樣喇!太多我怕功課做得夜,影響睡眠時間。
其實搭港鐵由東涌去香港站,之後轉小巴就返到學校。反而校巴仲要更早出門,七點要到上車站,囡囡又歎慢版。需然今個月有比校車費,但都未搭過返學,祇搭回程。

回覆 anitalui 的帖子

嗯... 其實坐校車真係好早,我哋係頭站 6:50車就準時到,每日要5:30就起身 就因為我個囡都係"慢小姐"
你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

請問有人有校車收費表嗎? 有麻煩PM我..謝謝

Sorry當初開學好像是自己打電話比車公司報價,所以無收費表

回覆 sd6 的帖子

我有呀 但點比圖您 ?
‹ 上一主題|下一主題