用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 為了沙田樂基而放棄SC AND KV , 我是否大傻瓜???? ...
樓主: luiflora
go

為了沙田樂基而放棄SC AND KV , 我是否大傻瓜????

我大囡都係放棄SC去soka,覺得5適合佢性格.CCKG係個西人校長親自in,如想入,k1要train到小朋友不怕西人面前對答,sc得5得? not sure la

回覆 8# milkybb 的文章

其實幼稚園都是讀3年,我覺得應該選定一間,如無需要不要轉校,小朋友要重新適應是不開心,而k3的9月大家都要考小學,都要再令小朋友再知道自己做什麼

今年SC 及KV,大部份都入不到男拔最後的300人(有3500人考),所以都是看小朋友自己。

No la, 樂基都好架.

原帖由 momisgood 於 10-12-4 01:17 發表
no la, not much kids at those two schools can go to db. btw, hkps has a happy environment that is good for develop kids' potential. Those two always focus on academic work.

SC都好開心架...

luiflora,
咁我可能同你一齊做傻瓜!hahaha

唔爭在預埋我!